28 Ekim 2024

CHP Samsun’da eğitim politikalarını masaya yatırdı

0

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Özcan Baripoğlu’nun kolaylaştırıcılığı ve CHP PM Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan, Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz ve Özel Sektör Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Aksoylu’nun panelist olarak katıldığı programda eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ve gündemde yer alan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ masaya yatırıldı.

“ÜLKEMİZDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR”

Hayatın bütün alanlarında çok ciddi sorunlar olduğunu öne süren CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ “CHP artık doğrudan doğruya iktidar namzeti olan, yereldeki iktidarı Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 70’ini yöneterek, zaten 31 Mart’ta ortaya koydu, genel iktidara emin adımlarla yürüyen bir parti. Ama bu yıl içerisinde aslında da CHP iktidara geldiğinde, tarımda ne yapacak? Dış politikada ne yapacak? Sağlıkta ne yapacak? Eğitimde ne yapacak? Sorular geldiğinde hiç kimsenin tereddüt etmeden cevaplar verebileceği bir parti programının hazırlığı içerisinde olduğumuzu zaten daha öncede defalarca söyledik” ifadelerini kullandı. 

“18 KEZ MÜFREDAT DEĞİŞTİRİLDİ”

AK Parti iktidarında 18 kez müfredatın değiştirildiğini kaydeden CHP’li PM Üyesi Nazan Güneysu “AK Parti iktidarı 22 yıl boyunca, en çok ihale yasası ve Milli Eğitim bakanlarıyla müfredatı değiştirmiştir. Şimdi de ‘Türkiye Yeni Yüzyıl Maarif Modeli’ adı altında yeni bir müfredat dayatmasıyla karşı karşıyayız. Müfredatlar eğitimin anayasasıdır, rastgele değiştirilemez. Eğitim bir sisteme ve planlama gerektirir. En son yapılan müfredat değişikliğine CHP olarak, gölge kabinede MEB olarak görev yapan, sayın Suat Özçağdaş, 120 Milletvekilimiz Danıştay’a başvurarak Türkiye yeni yüzyıl maarif modeli adı altındaki müfredatın durdurulması için dava açmışlardır. Bu yeni müfredat, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin seyredildiği laik, bilimsel, çağdaş eğitimin tırpanlandığı bir müfredattır. 85 milyonluk ülkemizde her hane mutlaka bir eğitimle ilgili bir birey bulunmaktadır. Yani bizim hepimizin ortak paydasıdır” dedi.

“DANIŞTAY’A BAŞVURDUK”

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Özcan Baripoğlu’nun kolaylaştırıcılığı yaptığı panelde söz alan CHP PM Üyesi Eğitimden Sorumlu Gölge Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Armağan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “İki konuyu özellikle önemsedik. Bunlardan bir tanesi, yerel yönetimlerle ilgili eğitim. Çünkü bizim yerel yönetimlerimiz eğitim konusunda merkezi hükümetin yapması gereken, açıkta bıraktığı birçok alanın üstlenmiş ve orayı kapatmak gerektiğiyle ilgili çalışmalar yapıyorlar, bunu önemsediğimiz için ayrı bir çalışma grubu olarak yaptık. Bir başkası da eğitim mekanları. Türkiye’de eğitim mekanları, eğitim yatırımları, başka alanlara aktarıldığı için, öğrencilerin mutlu bir şekilde gittikleri ya da eğitim formasyonunu doğru bir şekilde alacakları bir şekilde kurgulanmadıkları için o iki alanı özellikle yapılandırmaya gayret ettik. Biz sizlerle birlikte, sahayla birlikte, uzmanlarla birlikte, katılımcı bir şekilde parti programımıza yazacağız. Biz 22 yıldır yapıldığı gibi hükümetin yaptığı gibi oldu bittiyle yapmayacağız.  Çünkü partimizin genlerinde bizim ilkelerimiz var. Bu ilkeler nedir? Çocuğun ve gencin üstün yararı.Kamusal ve parasız eğitim. Eğitime erişimin eşit, adil ve fırsat eşitliğini öngörmesi. Biz bütün çalışmalarımızı,  bu çerçevede yapıyoruz. Ve tabii ki laik ve bilimsel eğitim temel aldığımız ilkelerimiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle ilgili olarak Danıştay’da yürütmeyi durdurma kararı almak için başvurduk.  Yürütmenin yaptığı uygulamaların, kamuoyu bilgilendirme, basın açıklamaları medyadan takibini yapıyoruz. Ama en fazla biz sahada olmaya gayret ediyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir