23 Ekim 2024

Bakan Uraloğlu Samsun’da: Beklentilerin ne olduğunu biliyorum

0

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları – Samsun programı kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Samsun’a geldi. Kentteki yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Uraloğlu, “Beklentilerin ne olduğunu biliyorum” dedi.

Samsun’da 6 buçuk yıl görev yaptığını hatırlatarak sözlerine başlayan Uraloğlu, “AK Parti hükümetlerimiz döneminde ulaştırma alanında 75 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Samsun Havalimanıyla ilgili belli ihtiyaçlar var. Bir proje yaptık onunla ilgili bir ödenek trahsisi noktasında gayretimiz var. Onu temin edebilirsek havalimanının genişletilmesiyle ilgili bir şelm içinde olacağız. Dış hat uçuşlarında pandeminin 2 katına kadar çıkmışız, iç hat uçuşlarında pandemi dönemini yakalamışız. İç hat uçuşlarında gayrete ihtiyacımız var. Samsun-Kalın hattımızı yenilemiştik. Orada yük ve yolcu taşımacılığı işlemlerimize devam ediyoruz. Gelemen iltisak hattımızla ilgili çalışmalar devam ediyor. Onu da bu senenin sonunda bitirmiş olacağız. Samsun Limanı, OSB bizim için kıymetli. Orada çalışmalarımızı devam ediyoruz. Sizin beklentinizin ben ne olduğunu biliyorum. Ülkemiz 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı tren ağı tesis ettik. Avrupa’da 6’ıncı dünyada da 8’inci sıradayız. En son Ankara-Sivas’ı açmıştık. Şimdi hedefimiz Kırıkkale’den Samsun’a kadar gelecek olacak demiryolu ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projelerimizi bitirmiştik, yatırım programına almıştık. Kırıkkale-Çorum arasının ihalesini yetiştirebilirsek önümüzdeki aya ama mutlaka bu sene içinde Çorum’a kadar olan 115 kilometrelik kesimin ihalesini yapmış olacağız. Sonrasında da yaklaşık 185 kilometrelik Çorum-Samsun’un ihalesini 2025 yılında planlıyoruz. Buradan Sarp’a kadar devam edecek olan demiryolunun da ana hattı Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu ihalesini bu sene yapıp önümüzdeki sene çalışmalarına da inşallah başlıyoruz. Samsun için hayırlı olsun.

Siyasetçi ve iş adamlarının takibi ve taleplerinin süreci hızlandırdığını ifade eden Bakan Uraloğlu; “Samsun kent içi hafif raylı sistemi hayata geçirmişti. Günde 100 bin civarında yolcu taşınıyor. Tren setlerinin temin edilmesi noktasında da Büyükşehir Belediyemizle bir iş birliği halinde süreci yürütüyoruz. Samsun’u tebrik ediyorum. Modern taşımacılığı şehrimize, bölgemize kazandırmış durumda. Samsun’un gelişmesi ve değişmesine bağlı olarak mevcut hat yetmiyor. Şehrin diğer kesimlerine gitmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediyemiz bununla ilgili çalışma başlatmıştı. Kılıçdede’den başlayıp Şehir Hastanesi’ne sonra da Kamu Kampüsü dediğimiz bölgeye gidecek olan yaklaşık 12 buçuk kilometrelik bir hat üzerinde proje olarak mutabık kaldık. Büyükşehir beledimizin talebi üzerine biz de gerekli değerlendirmeleri yaptık Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Bakanlık olarak bu çalışmayı üzerimize almış olduk. Biz de işbirliği içinde beraberce bu çalışmayı yürütmüş olacağız. Bu projelerin hayata geçirilmesinde başta milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız ve Samsun’un bu işe gönül koyan siyasetçisinden iş adamına kadar teşekkür ediyorum. Onların takibi ve talebi bu işlerin bir an önce olma noktasında ciddi katkı sağlamıştır. Bu projeleri bitirip Samsunumuzun hizmetine sunacağız.” dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir