28 Ekim 2024

Samsun’da okul servis araçlarının denetiminde sıfır tolerans

0

Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, şehrin huzurunu sağlamak amacıyla ekiplerin 7/24 görev başında olduğunu, mahallelerin güvende olmadığı yerde okulların da güvenli olamayacağını belirterek, “Gördüğümüz her eksikliğin anne baba sorumluluğunda anında bildirilip gereğinin yapılması gerekiyor” çağrısında bulundu.

HERKES DUYARLI OLMAK ZORUNDA

Samsun’da öğrenci servis şoförleri, ilgili kurum ve paydaşların bir araya geldiği ve çocukların güvenliği için düzenlenen “Eğitim Öğretimde Güvenli Servis Taşımacılığı Değerlendirme Toplantısı” Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Ömer Halisdemir konferans salonunda yapıldı. İl Emniyet Müdürü Arıbaş, şehrin huzur ve güvenliğinin sağlanması noktasında 7/24 ellerinden geleni yaptıkları belirterek, “Bunu yaparken de kurumlar arası iletişim olmazsa olmazımız. Eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okul çevresindeki güvenliğin sağlanması herkesin bu konuyla ilgili farkındalık oluşturması için çaba sarf ediyoruz. Trafikte kurallara uymanın yanı sıra sokağa çıkan, hareket eden, okula gelip-giden herkes, bütün insanımız bu konuyla ilgili duyarlı olmak zorunda. Her şeyden önce bu bir insanı, vicdani, ahlaki ve hukuki sorumlulukları içeren bir konu” dedi.

DENETİMLERDE SIFIR TOLERANS

Okul servis araçlarına yapılan denetimlerin 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde artırılacağını kaydeden Arıbaş, “Ticari ve ekonomik kaygılarla farklı saiklerle bu işe baktığımızda maalesef trafik kazalarıyla, can kayıplarıyla, yaralanmalarla, farklı mağduriyetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Hepimizin içi, yüreği parçalanıyor. Okul servis araçlarının denetimi konusunda sıfır tolerans göstereceğiz. Bu konuda hiçbir ayrıcalık olması mümkün değil. Bir servis aracının hangi yeterliliklere sahip olması gerektiği mevzuatta belirtilmiş durumda. Bütün bu şartları herkes yerine getirecek. Aksi durumda bunun birinci derecede mağdurları çocuklarımız oluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

ÖNCE MAHALLE GÜVENDE OLACAK

“Mahallede güven olmazsa eğitim de güvende olmaz” diyen Arıbaş, Samsun Valiliği’nin himayalerinde başlatılan ‘Güvenli Mahallem, Güvenli Eğitim’ projesini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Her mahalle muhtarımızla irtibat görevlisi rütbelilerden oluşan personel belirledik. Mahallelerimizde güvenlikle ilgili konuların neler olduğu, hangi sıkıntılar olduğunu anlamak, tespit edip çözüm üretmek ve sorunu ortadan kaldırmak amacıyla. Mahalle güvende olmazsa eğitim de güvende olamaz. Önce mahalle güvende olacak. Okullarda irtibat görevlisi personelimiz var. Okul içinde ve okul dışında 7/24 güvenliği sağlamak zorundayız. Okul dışındaki hadiselerin belirli bir derecede azaldığını görüyoruz. Okul içlerinde bazen küçük hadiseler oluyor, onun da gereği yapılıyor.  Okullardaki kameraların çalışıp çalışmadığını, kayıt yapmadığı, görüş açıları bunlar kontrol edilip, eksikliklerin ivedilikle giderilmesi gerekiyor. Okul aile birliklerimizin, öğretmenlerimizin gönüllü okul geçidi sayısının artırılmasını istirham ediyorum. Gördüğümüz her eksikliğin anne baba sorumluluğunda anında bildirilip gereğinin yapılması gerekiyor.”

EN ÖNEMLİ SORUMLULUĞUMUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar da eğitim öğretimde öğrencilerin okullarına, ardından evlerine güvenli şekilde ulaşmasının önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu: “Biz istiyoruz ki 2024-2025 yılı daha güvenli, daha nezih, öğrencilerimizin, can, mal ve psikolojik güvenlikleri için verimli bir yıl olsun. Öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda güvenli ve zamanında ulaşım sağlamak hepimizin en önemli sorumluluklarından biri. Hep birlikte öğrenci taşımacılığını güvenli ve etkili bir şekilde sürdürülebilmek için büyük bir gayret gösteriyoruz.”

Programda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Özdemir de sunum gerçekleştirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir