28 Ekim 2024

Sıla bebek soruşturmasında kan dondurucu detaylar!

0

Tüm Türkiye tek yürek olmuş Sıla bebek davasıyla ilgili gelişmeleri anbean yakından takip ediyor. Küçük bebeğin son durumunun ağır olduğu ve ameliyat sonrası entübe edildiği kamuoyuna duyuruldu. Soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklanırken, baş zanlının ifadesi ortaya çıktı. Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’ndan gelen cinsel istismar sonucu ise şok etti. İşte, Sıla Bebek olayı soruşturmasında yaşanan tüm gelişmeler haberin devamında…

SILA BEBEK DAVASI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri 2 Ağustos’ta kızı Sıla’yı Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan ilk müdahaleler sonucunda küçük bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edildi. Annenin çelişkili ifadeleri karşısında soruşturma başlatan polis ekipleri olayın gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Durumu ağır olan Sıla bebek Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Muayene edilen Sıla’nın beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Sıla bebekten alınan DNA örnekleri incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakiye Yeniçeri’nin de aralarında olduğu 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturmada Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşusu Kani A. ile bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. ve K.A. tutuklandı.

BAŞ ŞÜPHELİ K.A’NIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sıla bebeği darp ettiği iddiasıyla tutuklanan 13 yaşındaki K.A.’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Baş şüpheli savcılığa verdiği ifadede suçunu kabul ederken “Sıla bebeği kıskandığım için darp ettim.” ifadesinde bulundu.

“KIZ KARDEŞİM DEMEYE DİLİM VARMIYOR”

Sıla bebeğin teyzesi Sıla’nın tedavi gördüğü hastanenin önünde avukatları eşliğinde basın mensuplarına ropörtaj verdi. Tedavisi süren S.Y. hakkında bilgi almak istediklerinde kendilerine adli vaka olduğunun söylendiğini belirten Teyze:

“Bakiye bana Sıla’nın parkta dövüldüğünü söyledi. Belediyeyi aradım parkta kavga olmadığını söylediklerinde Bakiye’nin yalan söylediğini anladım. Tecavüz edildiğini ve darbedildiğini öğreniyoruz, vitrinden düşmediğini öğreniyoruz. Olay buraya kadar geldi. Bu olayda kimin parmağı varsa anne de dahil hepsi cezasını çeksin. Ona kız kardeşim demeye dilim varmıyor, ondan nefret ediyoruz. Sıla daha önce de darptan hastaneye götürüldüğünde 14 yaşındaki bir çocuk cezai ehliyeti yok diye serbest bırakıldı. Ben şunu sormak istiyorum, olay illa buralara mı gelmeliydi?” açıklamalarında bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir