27 Ekim 2024

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan Samsun’da konuştu

0

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, “Bugün ülkede konuşulması gereken gündem Gazze ve ekonomi. Bunları konuşabiliyor muyuz? Maalesef konuşamıyoruz. Son 23 yılda ekonomik yıkım ve faiz gerçeğini konuşamıyoruz” diyerek iktidara eleştirilerde bulundu.

SIRANIN KİME GELECEĞİNİ BİLİYORUZ

Arıkan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlediği, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gündeminin başta Gazze olmak üzere ekonomi ile ahlaki ve manevi tahribat olduğunu söyledi.  Arıkan, Gazze’de katliam yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu saldırılar Lübnan’a da sıçradı. İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulmün sadece Gazze ile sınırlı kalmayacağını biz zaten biliyorduk. Büyük Orta Doğu projesi diyorduk, büyük İsrail projesi diyorduk. Keşke Müslüman coğrafyamızda bu kadar kan ve gözyaşı olmasaydı. Lübnan’dan sonra sıranın nereye geleceğini biliyoruz. Suriye’ye gelecek. Suriye’den sonra nereye gelecek maalesef bizim coğrafyamıza gelecek bir süreçle karşı karşıyayız. Eğer gündelik politikalara takılıp kalırsak gündelik politikalara takılarak çözüm üretmeye çalışırsak bu gerçeklerden uzak durmak hatasına düşebiliriz.”

EKONOMİK SORUNLARA DEĞİNDİ

Ekonomik sorunlara değinen ve iktidarı de eleştiren Arıkan şunları söyledi: “17 ay önce Türkiye’de benzin 19 küsur liraydı, bugün 43-44 liraya kadar çıkmış vaziyette. 18 ay önce dolar 18 buçuk liraydı, bugün 34 liralara kadar çıktı. Be değişmedi? 18 ay önce emekli maaşı 7 bin 500 liraydı bugün 12 bin 500 lira yapmayı büyük bir lütufmuş gibi bizlere anlatma gayreti içindeler. 12 bin 500 lira emekli maaşını büyük bir jest yapıyorlarmış gibi algı siyaseti yapıyorlar. Bugün ülkede konuşulması gereken gündem Gazze ve ekonomi. Bunları konuşabiliyor muyuz? Maalesef konuşamıyoruz. Son 23 yılda ekonomik yıkım ve faiz gerçeğini konuşamıyoruz. 
Bizim derdimiz AK Parti’yi gönderip o koltuklarda oturmak değil, bozuk olan tezgahı düzeltemeye talibiz. Biz, sistemin alternatifiyiz. Sistemi değiştirmek üzere adil bir dünya adil bir düzen kurabilmek için siyaset yapıyoruz.” 

SAADET PARTİSİ ER GEÇ İKTİDAR OLACAK

TBMM’de kürsüde konuştuğu sırada fenalaşarak hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i gözyaşları içinde anarak sözlerine başlayan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “Bu millet eninde sonunda milli görüşçü olmak mecburiyetindedir. Türkiye’nin bugünkü halini gören ve Saadet Partisi’nin iktidara gelmek zorunda olduğunu kalbinde hisseden herkese bu kapıları açmak zorundayız. Hiç kimseyi bu davanın dışında tutmayacağız. Er geç milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi yönetime gelecek ve köle düzenine son verecektir” diye konuştu.

YENİ HAMLE BAŞLAYACAK 

Yapılacak toplantıyla Samsun’da milli görüşün yeni bir hamlesinin başlayacağını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen de şunları söyledi: “Bundan sonra farklı siyaset anlayışımızla Türkiye yeni bir milli görüşle, yeni hamlelerle, iktidar için yaptığımız çalışmalarla daha yaşanabilir bir Samsun, yeniden büyük bir Türkiye’yi tesis edeceğiz. Eğer Saadet Partisi varsa, milli görüş varsa Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sıkıntısı yoktur.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir