27 Ekim 2024

Tanju Çolak Samsunspor için yazdı: Nazar değmez inşallah…

0

Süper Lig’in 6. haftası bir Karadeniz derbisine ev sahipliği yapacaktı. Çaykur Rizespor sahasında Samsunspor’u konuk ediyor. Çaykur Rizespor, 5. hafta Galatasaray ile oynadığı mücadelede 5-0 mağlup olurken, Samsunspor ise erteleme maçında Başakşehir karşısında sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Samsunspor, Rizespor deplasmanına moralle gelmişti. Toplamda 13 gol yemiş ,3 gol atabilmiş Çaykur Rizespor. Aynı zamanda son 3 maçını kaybetmiş Rizespor ve İlhan Palut hoca, bu maçı çıkışa döndürmek istiyordu.
Reis hoca, hafta içi Başakşehir’i 2-0 yendiği kadrodan Emre yerine Muja değişikliği yapmıştı.
İlk 15 dakika geçildiğinde iki takımın da pozisyonu yoktu. Biz takım halinde orta alana kadar çekilip, defans yaptık. Topu onlara verdik.
Geride kaleciyle pas yaptıklarında Mouandilmadji ile tüm takım önde baskı yaptık ve rakibi çıkartmamaya çalıştık.
20 dakikada Ntcham, kendi yarattığı pozisyonda önce çalımı attı. Sonrasında çok iyi vuruş yaptı. Ancak kaleci Grbic, golü önleyen isimdi. Bu pozisyon 20. dakikaya kadar maçın en tehlikeli pozisyonuydu. 
23. dakikada Samsunspor, Rizespor savunmasını eksik adamla yakaladı. Muja, sol taraftan topu nefis getirdi. Adeta al da at dedi Mouandilmadji’ye. Mouandilmadji dokunamayınca, mutlak golden olduk.
Geriden pasla çıkarken kaptırdığımız topta 31. dakikada Haciahmetoviç net pozisyonda topu dışarı attı. Rizespor’un bu dakikaya kadar yakaladığı en etkili pozisyondu.
38. dakikada Zeki’nin ortasına Mouandilmadji, kafayı daha iyi vurabilse, 1-0 öne geçebilirdik. Olmadı Bu vuruş çerçeveyi bulmadı.
Rizespor’un ikinci en etkili atağı Taha Şahin ile geldi. 40. dakikada sağ taraftan girip, içeri vurdu. Kaleci Okan çok iyi çıkardı…
İlk yarının son 5 dakikasında Rizespor takımı resmen abluka altına aldı. Samsunspor’un ceza sahasını Akintola, Haciahmetovic ve Taha ile gol pozisyonuna giren taraf Rizespor’du.
İlk yarıda 35 dakika iyi işler yaptık. Ntcham ve Mouandilmadji ile pozisyona girdik. Rizespor da Akintola ve Taha ile gol pozisyonlarına girdi…
Samsunsporumuz ikinci yarıya golle başladı.  46. dakikada kaptan Zeki sağdan geldi. Bomboş pozisyonda Ntcham’a topu verdi. Ntcham da düzgün bir vuruşla, kaleci Grbic’i mağlup etti. Topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0 yaptı. Ntcham, aynı zamanda ligdeki 2. golüne imza attı.
67. dakikada Rizespor, beraberlik şansını Varesanovic ile kullanamadı. Zegiri’nın yaptığı al da at ortasına dokunamayınca derin bir oh çektik.
70. dakikadan sonra İlhan Palut hoca, Jurecka ve Ghezzal’i oyuna aldı.
Reis hoca ise Muja yerine Emre, Holse yerine Schindler, Mouandilmadji yerine Ercan hamleleri ile taktik değişikliğe gitti.
Bola ve Schindler’le bulduğumuz gol pozisyonlarında maalesef acele ettik.
Çaykur Rizespor’da oyuna sonradan giren Jurecka ile bulduğu net pozisyonda ayak içi plasesi adeta direği yaladı çıktı. Beşiktaş’tan tanıdığımız Ghezzal oyuna girdikten sonra etkili olamadı… 
Bu maçtan sonra İlhan Palut hocanın Rize’de işi çok zor. Belki de ben bu yazıyı yazarken İlhan hoca çoktan istifa etmiştir…
Samsunsporumuz bir haftada 3 maçını yapmasına rağmen, atletik yapısından hiçbir şey kaybetmemişti. Ağır zemine ve hava şartlarına rağmen, bütün oyuncularımız çok iyi mücadele etti. Taktik disiplinden asla taviz vermediler. 3 maçın ikisini kazandılar.
Bu sezon deplasmanda 3’te 3 yaptı. Çocuklara maşallah. Nazar değmez inşallah, bundan iyisi Şam’da kayısı!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir