27 Ekim 2024

Erdoğan Samsun için 575 milyon liralık ek projeyi imzaladı!

0

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Mayıs Sulama Projesi’nde toplamda 575 milyon liralık iş artışı sağlandığını ve böylece bölgede 9 bin 147 dönüm alanda daha sulu tarım yapma imkanının sağlandığını belirtti.

DR. MEHMET MUŞ AÇIKLADI

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Dağköy Engiz Çayı üzerinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kurulan barajın 76 bin 930 hektar alanı kapsayan sulama projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın desteğiyle 9 bin 147 dönüm daha artırıldığı belirten Dr. Mehmet Muş, Samsun Medya Grubu’na yaptığı açıklamada söyledi:

“Ovalarıyla Türkiye’nin en verimli tarım alanlarına sahip olan Samsun’da, sulama projeleri hızla devam ediyor. Son olarak, 19 Mayıs Sulama Projesi’nde yüzde 36.40 artışla Dededağ, Aktekke, Doğanyaka, Şeyhulaş, Gazibeyli ve Derbent mahallelerinde 9 bin 147 dönüm alan sulu tarım yapacak. Cumhurbaşkanımız, Samsun’da tarımın gelişmesine bir nevi can suyu verdi. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Bir süre önce 19 Mayıs Sulama Barajı’nın tamamlanması için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, 100 milyon liralık ödenek çıkarılmasını sağlamıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir