26 Ekim 2024

180 bin liranın 32 günlük faizi ne kadar oldu?

0

Eylül ayının son günlerine doğru ilerlerken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasının ardından farklı mevduat tutarları üzerinden elde edilecek getirilere ilişkin araştırmalar hız kazandı. 

Bankaların resmi internet sitelerinde yer alan vadeli mevduat faizi sayfalarından ve kampanyalar bölümlerinden güncel faiz oranlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, 22 Eylül tarihindeki vadeli mevduat faizi oranları baz alınarak yapılan hesaplamalar neticesinde 32 günlük vade süresi sonunda elde edilecek getiriler belli oldu. 

180 BİN LİRANIN 1 AYLIK GETİRİSİ NE KADAR OLDU? 

Bankaların resmi internet sitelerinde yer alan vadeli mevduat faizi sayfaları incelendiğinde 22 Eylül itibariyle faiz oranları yüzde 55 seviyesine kadar ulaşıyor. Bu kapsamda, vadeli mevduat faizi oranları yüzde 55 seviyesine kadar ulaşırken, 180.000 TL’si olan bir kişinin 32 günlük vade süresi sonunda elde edeceği getiriler için hesaplama yapıldı. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun eylül ayı faiz kararını açıklamasının ardından 22 Eylül tarihindeki güncel vadeli mevduat faizi oranları dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre 180.000 TL’si olan bir kişi 32 günlük vade süresi sonunda 8028 TL seviyesine kadar faiz getirisi elde edebilecek. Vadeli mevduat faizi oranları yüzde 55 seviyesine kadar ulaşırken, faiz oranları düştükçe elde edilecek getiriler de azalıyor. 

Eylül ayının son günlerine doğru ilerlerken gerçekleşen hesaplamalara göre 180.000 TL birikimi olan bir kişi 32 günlük vade süresi sonunda 8028 TL seviyesine kadar getiri elde edebilirken, bankaların güncel vadeli mevduat faizi oranları, en yüksek faiz oranlarının hangi bankalar tarafından sunulacağı ve Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında vadeli mevduat faizi oranlarının değişip değişmeyeceği merak ediliyor. Bankalar vadeli mevduat faizi oranlarına ve fırsatlarına ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunduğu için bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel gelişmelere erişilebilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir