26 Ekim 2024

Samsun’da öğrencilere maddi destek

0

AİLELERE ÖNEMLİ DESTEK 

Çarşamba Kaymakamlığı SYDV tarafından, çocukları okula giden dar gelirli ailelere maddi destek sağlanıyor. Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında her ay erkek öğrencilere 180 TL, kız öğrencilere 200 TL olarak yapılan yapılan ödemeler, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamaları için ailelere önemli bir destek sunuyor.

ŞEY, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Yasa kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere yönelik olarak, çocuklarının örgün eğitimlerini sürdürebilmeleri ve okula bir ay içerisinde 3 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapılıyor. Eğitim yardımı ödemeleri, PTT aracılığıyla annelere yapılıyor.

VEFA PROJESİ

SYDV tarafından, 2024 yılı Vefa (Yaşlı Evde Bakım) Projesi kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşlara evde bakım hizmeti de veriliyor. Proje kapsamında 140 haneye 15 günde bir evde bakım hizmetleri veriliyor. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında 65 yaş üstü yaşlılar, engelli bireyler ve ağır kronik hastalıkları nedeniyle kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorlanan vatandaşların kişisel bakımları ile temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanıyor. Konutların genel temizliği, kişisel bakım, yemek hazırlama, çamaşır ve bulaşık yıkama, ütü yapımı gibi faaliyetler eksiksiz olarak yerine getiriliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir