26 Ekim 2024

Çin mucizesi Samsun’da! Tam tıkalı kalp damarları açılıyor

0

Çin’den Samsun Atasam Hastanesi’ne gelen ekip, tam tıkalı kalp damarı açma işleminde by-pass ameliyatına gerek kalmadan hastanın tedavisinde kullanılacak malzemeyi tanıttı. Prof. Dr. Şevket Görgülü, malzemenin hem kaliteli hem uygun fiyatlı olması nedeniyle işlemin daha sık yapılmasına olanak tanıyacağını söyledi.

BAŞARILI OPERASYON 

Atasam Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yazıcı ile Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Görgülü, Çin’den gelen ekibin getirdiği malzeme ile kalp damarı tam tıkalı bir hasta için gerçekleştirilen operasyona katıldı. Hastanın operasyonu, by-pass’a gerek kalmadan başarıyla tamamlandı. 

SAMSUN İÇİN BİR AVANTAJ 

Malzeme hakkında bilgi veren Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Şevket Görgülü, “Yaptığımız işlem tam tıkalı kalp damarı açma işlemi. Genelde bu tür hastalarda by-pass ameliyatı gerçekleştiriliyor. Biz özellikle bir takım tellerle bu damarları açma imkanına sahibiz. Yeni telleri tanıtmak için Çin’den arkadaşlarımız geldi. Bu yeni tellerde çok yakında piyasada olacak olan teller. Bunları daha önce biz test etmiştik ve onay vermiştik. Şu anda Türkiye ve dünyanın dört bir yanında bu telleri kullanarak tam tıkalı damar işlemini yapıyoruz. Mustafa ağabeyin bugün misafiriyiz. Bugün bir hasta için bu yöntemi uygulayarak kendisini by-pass’tan kurtarmış olduk. Bu tür işlemlerin burada yapılabiliyor olması Samsun halkı için bir avantaj. Bu malzemeler daha öncekilerden biraz daha farklı. Çok kaliteli malzemeler. Fiyat olarak da daha uygun olması ülkemizde bu işlemlerin daha sık yapılmasına olanak tanıyacak” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir