23 Ekim 2024

Samsunlular dikkat: Sağanak ve fırtına alarmı!

0

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınanalınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca hava sıcaklıklarında da önemli bir düşüş bekleniyor. 

İÇ KESİMLERDE KUVVETLİ OLACAK

Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Tokat çevreleri ile Ordu’nun iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, zaman zamana kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışlı hava ile birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Kuzey ve batı yönünden hafif ve orta kuvvette, Tokat çevreleri ile Ordu güney kesiminde güneyli (Lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

YAPILAN UYARILAR

Batı Karadeniz’de bu gün (Kastamonu) rüzgarın öğle saatlerine kadar doğu ve kuzey doğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemiz genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
RÜZGAR UYARISI: Ordu’nun iç kesimleri ve Tokat çevrelerinde rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50 ila 80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80 ila 90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir