24 Ekim 2024

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? 2024 Anneler Günü yarın mı kutlanacak?

0

ANNELER GÜNÜ 2024 NE ZAMAN?

Dünya genelinde kutlanan Anneler Günü ilk olarak ABD’de ortaya çıkarken günümüzde ise birçok ülkede benzer tarihlerde kutlanıyor. Türkiye’de Anneler Günü, bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü kutlamaları, ilk kez Yunan mitolojisinde ortaya çıkmıştır. İnanışa göre pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi kabul edilen Rhea onuruna verilen yıllık ilkbahar festivalinde Anneler Günü’nün temeli atılmıştır.

ABD’de ise Anna Jarvis, kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi. Ardından kutlamalar Dünya genelinde yapılmaya başlandı.

BABALAR GÜNÜ TARİHİ 2024

Anneler Günü’nün yanı sıra benzer şekilde Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez 1910 yılında Babalar Günü kutlanmaya başlanmıştır.

İlk etapta resmi olarak Babalar Günü ilan edilmezken 1966 yılında o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. ABD’de başlayan kutlamalar günümüze kadar ulaşmıştır.

Babalar Günü 2024 yılında 16 Haziran tarihine denk gelmektedir.

ntv

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir