25 Ekim 2024

Çiğdem Karaaslan hasat şenliğine katıldı: “Samsun, Türkiye’nin gözbebeği”

0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bafra Ovası’nda “10. Çeltik Hasat Şenliği”ne katıldı. Karaaslan, her alanda olduğu gibi üreticinin de yanlarında olduklarını belirtti.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Bafra ilçesinde bu yıl 40 mahallede 2 bin 580 üretici 151 bin dekar alanda çeltik üretimi yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bafra ilçesi Emenli Mahallesi’nde Çeltik Hasat Şenliği düzenlendi. Mayıs ayında çeltik tohumlarının suyla buluşmasına tanıklık ettiklerini hatırlatan Karaaslan, “Şimdi hasat günündeyiz. Türkiye’nin en önemli değerlerinden birindeyiz şu anda. Samsun’umuz kıymetli tarım arazileriyle, ovalarıyla, tabiat varlığı ve doğa değerleriyle Türkiye’nin gözbebeği desek sanırım az söylemiş oluruz. Hakikaten ülkemiz açısından çok önemli varlığı şu anda bizler idrak ediyoruz. Bu toprağın verimliliği kadar onu işleyen, alın teri döken, emek sarf eden çiftçilerimizin varlığı da bizler için çok kıymetli. Biz hayatın her alanında olduğu gibi sanayide, ticarette, eğitimde, sağlık da olduğu gibi tarımda da her zaman üreticimizin yanındayız. Son dönemde açıklanan yeni modelle birlikte artık çok daha planlı, çok daha programlı, çok daha verimli bir şekilde ürün alabileceğimiz ve bu hesabı da en başından yapabileceğimiz, devletimizin desteklerini maksimum sevide de karşılık bulabileceği yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz” dedi.

165 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da 165 bin rekolte beklendiğini belirterek şunları söyledi: “İlimizde 2023 yılında yaklaşık 194 bin dekar alanda 157 bin ton gibi bir rekoltemiz vardı. 2024 yılına baktığımızda 200 bin dekar alanda 165 bin ton gibi bir rekolte bekliyoruz. Çiftçilerimizi nakdi olarak destekleyeceğiz.”

Program Tarladan Sofraya Resim Sergisi’nin gezilmesi ve Bafra pirincinden yapılan pilav ikramının ardından son buldu. Aşırı yağışlardan dolayı arazinin elverişli olmaması nedeniyle hasat yapılamadı. Hasat şenliğine ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, yetkililer ve üreticiler katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir