24 Ekim 2024

ATM’ye para çekmeye gidenlere büyük şok!

0

Son zamanlarda ATM’lerde artan arızalar ve para çekme sorunları, tüketicilerin tepkisini topluyor. Uzmanlar, bankaların bu durumu stratejik olarak kullandığını iddia ediyor. Vatandaşlar, ATM’lerde karşılaştıkları para çekme sorunlarıyla baş etmekte zorlanıyor. Bazı uzmanlar, bankaların bilinçli olarak nakit çekim işlemlerini engellediğini öne sürüyor.

PARA ÇEKME İŞLEMİ YAPILAMIYOR

Son günlerde banka ATM’leri sıkça “Hizmet veremiyoruz” veya “Para çekme işlemi yapılamıyor” gibi mesajlarla kullanıcıları karşılıyor.

Tüketici dernekleri, bu durumun arkasında bilinçli bir politika olduğunu savunarak, bankaların bu şekilde kâr elde etmeye çalıştığını belirtiyor. Uzmanlar, ATM’lerdeki hizmet kesintilerinin artışını tesadüf olarak görmüyor.

ATM’LERDE NAKİT KRİZİ

Kaan Zenginli’nin haberine göre, banka ATM’leri, ana işlevi olan nakit çekme hizmetini yerine getirmekte zorlanıyor. Milyarlarca lira kâr bildiren bankacılık sektörü, yaşanan hizmet aksamaları nedeniyle vatandaşları mağdur ediyor. Bazı ATM’ler, “Şu anda hizmet veremiyoruz” veya “Sadece döviz çekebilirsiniz” gibi kısıtlamalarla kullanıcıların parasına ulaşmasını zorlaştırıyor.

Özellikle emekliler bu durumdan en fazla etkilenen gruplar arasında yer alıyor. ATM’den para çekemeyen tüketiciler, ortak ATM’leri kullandıklarında yüksek işlem ücretleriyle karşılaşıyor; örneğin, 5 bin lira çekmek isteyen bir vatandaş, 90 lira işlem ücreti ödemek durumunda kalıyor.

ŞİKAYETLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, ATM’lerdeki sorunlara dikkat çekiyor. Tüketiciler, “Para yatırırken alıyor, çekerken vermiyor” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

ATM’lerin para çekme işlemlerine kapalı olmasına rağmen, para yatırma ve diğer işlemlerin sorunsuz bir şekilde devam etmesi ise kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Tüketici dernekleri, artan şikayetler doğrultusunda bankalara yaptırım uygulanması gerektiğini vurguluyor.

KREDİ KARTINA YÖNLENDİRİLİYOR

Bir başka iddiaya göre bankalar, tüketicileri nakit yerine kredi kartı harcamalarına yönlendirmeye çalışıyor. Kartla yapılan alışverişlerde hem tüketicilerden hem de esnaflardan komisyon alan bankaların, ATM’lerden para çekimini zorlaştırarak insanları kredi kartına yönlendirdiği öne sürülüyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir