23 Ekim 2024

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hareket! 1 milyar 685 milyon kredi alınacak

0

PROJELER İÇİN KREDİ TALEBİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentte yapılması planlanan projelere finansman sağlanması amacıyla 1 milyar 685 milyonluk kredi talep edildi. Bir çok konunun gündeme geldiği meclis toplantısında Afet İşleri Daire Başkanlığı’nın kurulması için de adım atıldı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın il dışında bulunması nedeniyle mayıs ayı meclis toplantısına Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlık etti. Gündem maddeleri detaylı bir şekilde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerinin içinde ise projelerin yapılması için 1 milyar 685 milyon 846 bin 586 liralık kredi teklifi yer aldı. Ayrıca, Terme, Alaçam ve Ayvacık ilçelerinde hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için cenaze aracı devredilmesi konusu da gündeme geldi. Meclis gündeminde, eski Başkan Mustafa Demir döneminde ihaleye verilerek işletilemediği için kapanan Sevgi ve Amisos’un aralarında bulunduğu sosyal tesislerin, yeniden belediyeye bağlı Anakent Turizm Ticaret A.Ş’ye devrilmesi teklifi de yer aldı.

Samsun Büyükşehir’de Afet İşleri Daire Başkanlığı, ilçe belediyelerde ise Afet İşleri Müdürlüğü kurulması için de harekete geçildi. Meclis üyelerinin ortak görüşü sonucu detayların belirlenip, fikir alışverişinde bulunularak şemanın oluşturulmasının ardından konunun tekrar gündeme gelmesine karar verildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir