23 Ekim 2024

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli konular: 1 milyar 685 milyon kredi

0

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentte yapılması planlanan projelere finansman sağlanması amacıyla 1 milyar 685 milyonluk kredi talep edildi. Bir çok konunun gündeme geldiği meclis toplantısında Afet İşleri Daire Başkanlığı’nın kurulması için de adım atıldı.

KONULAR DETAYLICA GÖRÜŞÜLECEK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın il dışında bulunması nedeniyle mayıs ayı meclis toplantısına Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlık etti. Toplantıda 52’si gündem 2’si gündem dışı olmak üzere toplam 54 madde görüşüldü. Gündem maddeleri detaylı bir şekilde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerinin içinde ise projelerin yapılması için 1 milyar 685 milyon 846 bin 586 liralık kredi teklifi yer aldı. Ayrıca, Terme, Alaçam ve Ayvacık ilçelerinde hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için cenaze aracı devredilmesi konusu da gündeme geldi. Meclis gündeminde, eski Başkan Mustafa Demir döneminde ihaleye verilerek işletilemediği için kapanan Sevgi ve Amisos’un aralarında bulunduğu sosyal tesislerin, yeniden belediyeye bağlı Anakent Turizm Ticaret A.Ş’ye devrilmesi teklifi de yer aldı. Tüm maddeler detaylıca görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILACAK

Samsun Büyükşehir’de Afet İşleri Daire Başkanlığı, ilçe belediyelerde ise Afet İşleri Müdürlüğü kurulması için de harekete geçildi. Meclis üyelerinin ortak görüşü sonucu detayların belirlenip, fikir alışverişinde bulunularak şemanın oluşturulmasının ardından konunun tekrar gündeme getirilmesine karar verildi. 

TEKCAN MİLYONLUK BAĞIŞI SORDU

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Mustafa Demir’in Halit Doğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanı olduğu kulübe süreç içinde 8 milyon lira bağışa onay vermesiyle ilgili konuyu meclis gündemine taşıdı. Tekcan, kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyerek şu soruları sordu:
“Samsun Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine ne kadar ayni ve nakdi yardımda bulunmuştur? Dönemin özel kalem müdürünün başkanlığını yaptığı amatör spor kulübüne ne kadar ayni ve nakdi yardım yapılmıştır?”

SAMSUN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİRİZ 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk da, Tekcan’ın verdiği soru önergesine yönelik şu ifadeleri kullandı: “Bir sonraki toplantıda ilgili arkadaşlardan bilgi alarak Samsun kamuoyunu ve meclis üyelerimizi bilgilendiririz diye düşünüyorum.”

ÇAMAŞ’TAN İNDİRİM TALEBİ

Meclis sonunda Samsun Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Abdurrahman Çamaş ise su tüketim bedellerine indirim yapılmasını talep etti. Abdurrahman Çamaş, “Su tüketim bedellerinin TEFE-TÜFE’ye göre endekslendiğinde 3 kişilik ailenin su giderinin 600 lira olduğu hesaplanıyor. Biz sayın başkanımızdan ve SASKİ yetkililerden bu işe ehemmiyet göstermelerini insanların en doğal hakkı olan suyu kullanmakta biraz daha maliyetleri düşürebiliyorlarsa düşürmelerini temenni ediyoruz. Buna bir çözüm bulsun yetkililerimiz ve su gibi aziz olsunlar” dedi.

GENEL KURULDA KONUŞULACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk da “Önümüzdeki günlerde yapılacak SASKİ Genel Kurulu’nda daha detaylıca bunları konuşacağız” diye konuştu. 

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir