23 Ekim 2024

Altın sahipleri dikkat! 24 saatiniz kaldı

0

İSLAM MEMİŞ ALTIN ALACAKLARI UYARDI

Bu hafta başından itibaren sert bir düşüş yaşayan ons altın, yatırımcılar arasında endişe yaratmış durumda. Memiş, emtia piyasalarında hafta boyunca düşüşlerin devam edeceğini ve altın fiyatlarında dip seviyelerinin görülebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişin ardından, ons altın yeni haftaya sert düşüşlerle başladı.

Jeopolitik kriz riskinin azalmasıyla birlikte altın fiyatlarında normalleşme gözlenirken, Manipülasyon piyasasının temmuz ayına kadar devam edeceğini belirten Memiş, mayıs ayında 2280-2380 dolar aralığında geniş bir ons altın fiyatlaması beklediğini ifade etti.

SERT DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz hafta 2380 dolarlık sınırın test edildiğini belirten Memiş, bu hafta ise altın tarafında sert düşüşlerin devam edeceğini ve fiyatların dip seviyelere ulaşacağını vurguladı.

Salı günü Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının küresel piyasalar için son derece önemli olacağını belirten Memiş, Powell’ın faiz indirimi sinyali verip vermeyeceğine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Çarşamba günü ABD’de açıklanacak enflasyon verisinin de piyasalar üzerinde etkili olabileceğini belirten Memiş, ons altının mevcut durumunu 2333 dolar seviyesinde değerlendirdi.

Altın yatırımcılarına seslenen Memiş, ons altının hareketlerinin gram altını da etkilediğini belirtti. Şu anda 2445-2470 lira aralığında seyreden gram altın için de önemli düşüşlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Memiş, önemli düşüşlerin yaşanmasının beklendiği bu haftada dikkatle gümüşün ons fiyatını da takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Geçmiş uyarılarında olduğu gibi, yatırımcıların kendi analizlerine ve içgüdülerine güvenmeleri gerektiğini vurgulayan Memiş, temmuz ayı itibariyle altın piyasasında büyük bir yön değişimi yaşanabileceğini söyledi.

DOLAR DAHA AVANTAJLI

Kişisel görüşünü de paylaşan Memiş, bu hafta için dolar almanın, altına göre daha avantajlı olabileceğini ifade etti.

Hafta boyunca dolar alıp, ons altın fiyatı 2280 dolara gerilediğinde dolar ile parite üzerinden altın almanın daha ekonomik olacağına inandığını belirtti.

Ancak bu görüşünü yatırım amacıyla değil, altın fiyatları gerilediğinde parite üzerinden ons altın satın almanın bir fırsat olarak görüşünü paylaştı.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir