23 Ekim 2024

Araç sahiplerine müjde! Bunu yapandan daha az para kesilecek

0

TRAFİK CEZALARINDA ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ

Trafik cezalarında erken ödeme indirimi, trafik kurallarına uymak ve cezalardan kaçınmak isteyenler için önemli bir avantaj sunuyor. Bu indirimden faydalanabilmek için trafik cezasının size bildirilmesinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapmanız gerekiyor.

Ödemenin tek seferde ve taksitlendirilmeden yapılması şarttır. Trafik cezaları her yıl yenilendiğinden, ceza miktarları yıllık olarak değişiklik gösterebiliyor.

Erken ödeme indirimi ile trafik cezalarını daha düşük bir maliyetle ödeme imkanı bulabilirsiniz. 15 gün içinde ödenmeyen cezalarda ise erken ödeme indirimi geçerli olmaz ve her ay yüzde 5 faiz ekleniyor.

SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Trafik cezanızı sorgulamak için Türkiye’nin resmi internet sitesi olan turkiye.gov.tr adresine giriş yapabilir ve “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bölümünden cezanızı öğrenebilirsiniz.

Cezanızı ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi, PTT veya anlaşmalı banka şubeleri, vergi dairesi gibi çeşitli yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca, internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla da ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Arabası olanlar dikkat ‘Bunu yapandan daha az para kesilecek’ 6

Erken ödeme avantajından faydalanmak için, cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödeme yapmanız gerekiyor.

Bu indirimden yararlanabilmek için ödemenin tek seferde yapılması gerekmektedir ve taksitlendirme yapılmıyor. Bu şartları sağladığınızda, trafik cezanızı %25 indirimle ödeyebilirsiniz. Trafik cezaları her yıl güncellendiğinden, ceza miktarları da değişiklik gösterebiliyor.

ÖDENMEZSE CEZAYA FAİZ UYGULANIR

Cezanın bildirilmesinden sonra 30 gün içinde ödenmemesi halinde her ay için %5 faiz uygulanıyor. Ödemede gecikme olması durumunda indirim hakkı ve taksitlendirme seçeneği kaybedebilirsiniz.

İHA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir