22 Ekim 2024

Samsun Adli Tıp Kurumu inşaatında “süper” hız

0

Samsun’da geçen yıl aralık ayında temeli Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından atılan Adli Tıp Kurulu Grup Başkanlığı inşaatının 500 günden önce  tamamlanarak; 2025 yılının ilk aylarında açılması için çalışmalar  hızla sürdürülüyor.

İNŞAATA YAKIN TAKİP

İlkadım ilçesi Kuşçulu Mahallesi’nde 10 bin metra kapalı alan üzerine kurulan ve temeli 28 Aralık 2023’te Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı
törenle atılan Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı  inşaatının her aşamasını yakından takip eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, yapımın  hızla sürdüğünü belirterek, “Bu çalışmayla inşaat daha önce belirtilen 500 gün hedefinden önce tamamlanıp, 2025 yılının ilk aylarında hizmete açılabileceğini” söyledi.

GEÇİCİ BİNADA HİZMET

Şamsun’da şüpheli ölümler nedeniyle yakınlarının cenazeleri Trabzon’a gönderilen vatandaşların çilesine son veren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Muş, adaylığı döneminde Adli Tıp Kurulu Grup Başkanlığı’nın kurulmasını sağlamıştı.

Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı halen, Tepecik Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan prefabrik yapıdaki geçici binasında, otopsiler, DNA ve doku parçası analizleri, uyuşturucu analizleri, kimyasal tahlilleri yapılıyor. Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın geçici hizmet binası çevre illere de hizmet veriyor.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir