21 Ekim 2024

Havza OSB’ye 1,5 milyar dolarlık dev yatırım

0

Havza Belediye Başkanı Av. Murat ikiz, Samsun’un en büyük yatırımını ilçeye kazandıracaklarını ifade etti. Havza Organize Saniye Bölgesi’nde (Havza OSB) Çin ve Türk ortak girişimi olarak yapımına başlanacak olan 1,5 milyar dolar yatırım değerine sahip lastik fabrikasıyla Havza OSB’nin gelişim süreci daha da ileri taşınacak. Yapılacak yatırım ile ilçeye yeni bir istihdam atılımı sağlayacaklarını ifade eden Başkan İkiz, “Havza’mızı üretim ve istihdam alanında ülkemizin lokomotifi haline getireceğiz” dedi. 

HAVZA’DAN DÜNYAYA

Havza OSB’de Çin ve Türk Ortak girişimi olarak hayata geçecek olan lastik fabrikasının, Havza Lastik Fabrikası adıyla faaliyet göstereceğini ifade eden Başkan Murat İkiz, “Havza Organize Sanayi Bölgemiz yeni yatırımlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Şehrimizin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyacak olan ve 1,5 milyar dolar yatırım değerine sahip Havza Lastik Fabrikası ile hem ilçemiz, hem de ülke ekonomimize büyük katkılar sunmuş olacağız. Bizde İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat ve Havza OSB Bölge Müdürümüz Hasbi Altuntaş ile birlikte Çankırı ve Kırşehir’de bulunan Lastik fabrikalarında incelemelerde bulundu. Bu fabrikaların bölge ekonomisine sağlamış olduğu katkıları bizzat yerinde inceleyerek gördük. Havza OSB’de kurulacak fabrika bin dönüm alanda kurulacak ve bu yönüyle de sektöründe ülkemizin en büyük fabrikalarından bir tanesi olacak. İlçemize kazandıracağımız Havza Lastik Fabrikası ile istihdam anlamında da büyük bir adım atmış olacağız. Yapım çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayıp hizmete girmesini hedeflediğimiz Havza Lastik Fabrikamızda ilk etapta 3 bin, sonraki dönemde ise 5 bin hemşerimiz istihdam edilecek. Ülkemize, Samsun’umuza, ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA İMZALAR ATILACAK

Havza Belediye Başkanı İkiz, Havza OSB’de bin dönüm alanda kurulacak Lastik Fabrikasının, Türk ve Çinli ortağı ile önümüzdeki günlerde, şirketin İstanbul’da bulunan genel merkezinde resmi imzaların atılacağını sözlerine ekledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir