23 Ekim 2024

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Samsun’da konuştu: “Salıpazarı’na açık çek “

0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisinin adayı Refaettin Karaca’nın kazandığı Salıpazarı ilçesi için Ankara’da yapılması gereken ne varsa yapacaklarını belirterek, kendilerine her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

NEYE İHTİYAÇ VARSA ALIP GETİRECEĞİZ

Destici bir dizi ziyarette bulunmak üzere Samsun’da ilk olarak BBP’den Samsun’un Salıpazarı Belediye Başkanlığını kazanan Refaettin Karaca’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra ilçe meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Destici, Cumhur İttifakı’nın üç partisinden biri olduklarını söyledi. Salıpazarı Belediyesi’nin yapması gereken ve onları aşan durumlarda Ankara’da hangi bakanlıktan yardım gelmesi gerekiyorsa ellerini uzatacaklarını belirten Destici, “Oralara da gideceğiz ve neye ihtiyaç varsa alacağız, getireceğiz, Salıpazarılı kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” ifadesini kullandı.

SİYASİ PARTİLERE YARDIM DA KALDIRILSIN

Salıpazarı ilçesinin ardından Samsun Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Orhan Tavlı’yla bir araya gelen Destici, sonrasında bir otelde düzenldiği basın toplantısında da açıklamalarda bulundu. Önceki gün açıklanan tasarruf tedbirlerini desteklediklerini fakat eksikliklerin olduğunu kaydeden Destici, “Biz BBP olarak ‘tasarruf’ diyen bir siyasi hareketiz. Fakat eksik bulduğumuz yönleri de var. Siyasi partilere yapılan hazine yardımı niye kaldırılmadı? Gerçek bir tasarruf yapacaksak bu siyasi partilerin her yıl özellikle de seçim yıllarında ölçüsüz bir şekilde harcadığı seçim yardımı kaldırılsın. Milyarlarca lira parayı biz bu 5 siyasi partiye veriyoruz? Her yıl düzenli olarak bu paraları alıyorlar” diyerek eleştirilerde bulundu.

ÜRETİCİ DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ

Destici, üretimde ise tasarruf olmayacağının altını çizerek, şunları söyledi: “Üreten insana verdiğin destekle tasarruf olmaz. Çiftçiye, sanayiciye, yani kim üretiyorsa orada asla tasarruf olmaz, olmamalıdır, kesinti de yapılmamalıdır. Yani buraya bir baraj gerekiyorsa sulama için, orada tasarruf olmaz. Acil uğraşmak için bir yol gerekiyorsa, orada tasarruf olmaz. Fabrika yapılacaksa tasarruf olmaz. Tasarruf israfta olur, gösterişte olur, boş harcamalarda olur, ağırlama giderlerinde olur. Onun için biz bu genelgeyi destekliyoruz ama uyarımızı da yapıyoruz. Üreten kesimin, çiftçinin, sanayicinin, küçük esnafın ve KOBİ’lerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini de ifade ediyoruz.”

SERT TEDBİRLER ALINMALI 

Vergi sisteminin de yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Destici, “Adil bir vergi sistemi açıklanmalıdır. Az olandan az, çok olandan çok vergi alınmalıdır. Maaşlardaki adaletsizliğin de ortadan kalkması gerkiyor. Eşit işe eşit ücret. Emekli, asgari ücret neden mağdur olsun? Diğer kesimlere veriliyorsa onlara da verilmesi gerekiyor. Ayrıca maliyetler değişmediği halde yüksek oranda zamlar yapılıyor. Şimdi çalışmalar yapılıyor, cezalar artırılacak. Bunları da destekliyoruz. Kim vurgunculuk yapıyorsa, kim soygunculuk yapıyorsa o eli kırmak lazım. Sert tedbirler alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir