19 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal Rusya ziyaretini değerlendirdi

0

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu belirterek, devletlerin kendi stratejisini çizmek zorunda olduğunu vurguladı.

İKİLİ İLİŞKİLER KONUŞULDU

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mevkidaşı Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’nun daveti üzerine aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal’ın da bulunduğu heyetle Rusya’ya gitmişti. Rusya seyahatinin ardından Bengü Türk’e açıklamalarda bulunan Topsakal, ” Son seyahat çok önemliydi çünkü hem Türkiye’nin hem Rusya’nın Meclis’i bir araya geldi. İkili ilişkilerde geleceğin konulduğu bir toplantı oldu” dedi.

KENDİ FİKRİNİ SÖYLÜYOR

Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu kaydeden Topsakal, “Bölgede Türkiye çok önemli bir devlet. Artık dünyada da belli problemlerde uluslararası ilişkilere ait konularda kendi fikrini söyleyen ve bunu da uygulatabilecek bir devlet haline geldi” diye konuştu.

BİZE GÜVENİYORLAR

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Topsakal, “Rusya ile Ukrayna arasında bir problem oldu ve savaş devam ediyor. Türkiye bu konuda çok büyük bir anahtar. Herkesle oturup konuşabiliyor. Bize olan güven çok fazla. Avrupa’ya, diğer ülkelere güvenmiyorlar, muhatap almak istemiyorlar. Ama bize güveniyorlar. Uluslararası ilişkilerde bu çok önemli” ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir