18 Ekim 2024

1 Ekim Salı Samsun hava durumu

0

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, kuzey batı kesimlerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde 2 ila 4 derece, iç kesimlerde 8 ila 12 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Batı ve güney batılı yönlerden hafif ve orta kuvvette, kıyı kesimler kuvvetli, Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemiz genelinde beklenen aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), kuzey batı kesimlerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yerel dolu, Ulaşımda aksama, Yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Batı Karadeniz’in doğusunda (Kastamonu-Sinop) rüzgarın batı ve güney batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir