23 Ekim 2024

Gram altın için tarihi seviye! İşte 4 bin TL’yi aşacağı tarih

0

Tuğsavrol, yatırımcılara alım fırsatlarını değerlendirmenin önemini vurgulayarak, kademeli alımların daha sağlıklı bir yatırım stratejisi olacağını önerdi. Ayrıca, Amerika Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve enflasyon rakamlarının açıklanacağı günlerde gram altında ufak yükselişler beklediğini ifade etti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Tuğsavrol’a göre, gram altın şu an için 2 bin 442 TL alış ve 2 bin 456 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3 bin 967 TL alış, 4 bin 24 TL satış fiyatına sahip.

Yarım altının alış fiyatı 7 bin 963 TL, satış fiyatı ise 8 bin 45 TL olarak belirlenmiş durumda. Tam altın ise 15 bin 857 TL alış ve 16 bin 12 TL satış fiyatıyla piyasalarda yer alıyor.

4 BİN LİRA OLACAK

Tuğsavrol, Temmuz ayında gram altın için 3 bin TL civarında bir piyasa beklentisi içerisinde olduklarını belirtti. Yıl sonunda ise gram altın fiyatının 3500-4000 TL arasında olabileceğini öngören Tuğsavrol, yatırımcıların bu süreçte dikkatli ve stratejik davranmaları gerektiğini vurguladı.

Altın gram fiyatı, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 2.443 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 3.976 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 16.010 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu anda yüzde 0,1 artışla 2.351 dolar seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın gelecek politikalarına dair belirsizlikler, fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ederken, yatırımcılar bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını dikkatle takip ediyor.

ABD ekonomisinde bugünden itibaren açıklanacak enflasyon verileri piyasalarda oynaklığı artırabilirken, dün New York Fed tarafından yayımlanan Nisan ayı Tüketici Beklentileri Anketi’nin sonuçları endişeleri artırdı.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyonun düşürülmesi konusunda net bir ilerleme görülmedikçe faiz oranlarının mevcut “kısıtlayıcı” seviyelerde tutulması gerektiğini vurguladı.

Para piyasalarında, Fed’in bu yıl içinde faiz indirimine gidebileceği ihtimali yüzde 89 olarak öngörülüyor ve olası bir faiz indirimi için Eylül ayı ön plana çıkıyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi’nde yayımlanacak ZEW ekonomik güven endeksi verilerini takip edeceklerini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.330 ve 2.300 dolar seviyelerinin destek, 2.400 ve 2.450 dolar seviyelerinin ise direnç olarak izleneceğini ifade etti.

günboyu

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesine yer verilmemiştir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir