21 Ekim 2024

Altında ekim ayı tahmini

0

Ekim ayının başlamasıyla birlikte yatırımcıların ve kenarda birikimi olan vatandaşların gözü kulağı da altın fiyatlarında. değişen ekonomik dengelerin fiyatları nasıl etkileyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son dönemlerde yükselişini sürdüren altının gramı ekim ayına yükselişle başladı.

Gram altın 2907 TL’den işlem görüyor. Bununla birlikte 30 Eylül tarihinde ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak satış ağırlıklı ilerleyen altının gram fiyatıysa günü önceki kapanış fiyatına göre yüzde 0,9 oranında bir düşüşle 2896 TL’den kapattı.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Gram altının fiyatı yeni günü yükselişle sürdürüyor. Saat 9:45 itibari ile yüzde 0,4 artarak 2907 TL seviyesinde bulunuyor. Bununla birlikte çeyrek altın fiyatı ise aynı saatler itibari ile 4990 TL’den, Cumhuriyet altını ise 19.880 TL’den satılıyor.

30 Eylül itibari ile satış ağırlıklı bir seyir görülen altının ons fiyatı 1 Ekim itibari ile kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 2645 dolar dan işlem görüyor.

İKİ FAİZ İNDİRİMİ DAHA OLABİLİR

Bununla birlikte 30 Eylül tarihinde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneğinin yıllık toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam durumda olduğunu ve bunu korumak için Fed’in araçlarını kullanma niyetinde olduğunu belirterek, iş gücü piyasası koşullarında daha fazla soğumaya ihtiyaç olduğuna inanmadığını, ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi halinde bu yıl toplamda 50 baz puanlık iki faiz indirimi daha olabileceğini ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir