19 Ekim 2024

Ehliyet sahipleri bayram edecek! O şart ortadan kalktı

0

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklikler yapmak üzere harekete geçildi. B sınıfı ehliyeti olan tüm sürücüler için beklenen resmi açıklama geldi.

B SINIFI EHLİYET İÇİN ŞARTLAR GENİŞLETİLDİ 

İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıkları’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu yeni yasal düzenlemelerle, B sınıfı ehliyet sahipleri için belirli şartlar genişletildi.

BAKAN YERLİKAYA YENİ DÖNEMİN BAŞLADIĞINI DUYURDU 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni dönemin başladığını duyurdu. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, trafikteki yeni yasal düzenlemeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu düzenlemeyle, ehliyet sahipleri için artık bazı kısıtlamalar kaldırıldı ve sürücüler için belgeleri otomatik olarak geçerli hale getirildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri, artık “125 cc’ye kadar” motosikletleri kullanma hakkına sahip olacaklar. Ayrıca, direksiyon eğitimini tamamlayan sürücülerin belgeleri otomatik olarak geçerli hale gelecek, bu da onlara daha geniş araç seçeneklerine erişim imkanı tanıyacak.

B SINIFI EHLİYETİ OLANLARA ÖNEMLİ DUYURU

Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc’ye kadar motosiklet kullanma fırsatı verecek bu düzenlemenin yakında yürürlüğe gireceğini belirtti. Ancak, bu motosikletleri kullanabilmek için sürücülerin belirli bir eğitim almasının zorunlu olduğunu vurguladı.

HARÇ ÜCRETİ YOK

Öztürk ayrıca, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanların harç ödemeden ve belgelerini yenilemeden, sisteme eklenecek bir not ile ticari kullanım harici 125 CC’ye kadar motosiklet sürebileceklerini duyurdu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir