19 Ekim 2024

THY uçağında olay çıkaran Samsunlu iş insanı Berat Güdül’ün cezası belli oldu

0

SAMSUNLU İŞ İNSANI THY UÇAĞINDA OLAY ÇIKARDI

İstanbul’dan Londra’ya gitmeye hazırlanan uçakta olay çıkararak kabin görevlilerine ve polise hakaret eden ‘Seni işten attırırım, 10 fabrikam var’ diyerek zorluk çıkartan Samsunlu iş insanı Berat Güdül hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Türk Hava Yolları’nın 14 Eylül’deki İstanbul-Londra uçağına binen Berat Güdül kendisinin 10 bin TL, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL’ye bilet aldığını ve koltuk numarasının değiştirildiğini gerekçe göstererek olay çıkarmış, kabin ekibine hakaret edip uçak duvarını yumruklamıştı.

Uçağa çağrılan polislere de Şüpheli Güdül, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İfadesinde Londra’da bir üniversitede işletme okuduğunu ve babasının işleriyle de ilgilendiğini söyleyen Güdül “8 numara koltuğumu 17 ile değiştirmişler. 17 numaraya oturdum, daha evvel bana sonda takılmıştı, bu sağlık sorunumdan dolayı olaylar gelişti” dedi. Kabin görevlilerine yönelik hakaret ve küfürleri için “Ortaya söylemiş olabilirim, onlara söylemedim” diyen Güdül tutuklanmıştı.

BERAT GÜDÜL HAKKINDA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Berat Güdül hakkında “görevi yaptırmamak için direnmek” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davada, Güdül’ü uçaktan çıkarmak için gelen polisler ve kabin memurları müşteki sıfatıyla yer aldılar. Güdül’ün tutukluluğu sürüyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir