20 Ekim 2024

Uzman isim uyardı: “Bankalara para yatıranlardan belge istenecek”

0

İslam Memiş, 2 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, bankalarda yeni bir düzenlemenin devreye girdiği belirtti. Bu yeni uygulamaya göre, müşterilerin bankaya getirdiği nakit paranın kaynağını belgelemeleri gerekecek.

Yeni düzenleme kapsamında, döviz bozdurma, altın satışı, ya da gayrimenkul işlemleri gibi durumlarda, müşterilerin ilgili belgeleri ibraz etmeleri zorunlu hale geldi. Örneğin, döviz fişi, altın faturası veya ev-araba satış belgeleri bankalarda istenilecek.

Memiş, daha önce bu sorgulamanın yapıldığını ancak uygulanmadığını ifade ederek, artık bankaların müşteri işlemlerinde daha titiz davranacaklarını vurguladı. Banka çalışanlarının, işlemlerin nedenini ve paranın nereden geldiğini sorma yükümlülüğü bulunuyor.

Ayrıca, dijital paraya geçiş sürecine dikkat çeken Memiş, kağıt paraların dolaşımının azalacağını ve gelecekte sadece dijital işlemlerin öne çıkacağını belirtti. Bankalara yüklü nakit götürecek olanların belgelerini hazırlaması gerektiğini ifade eden Memiş, izah edilemeyen paralarla dolaşmanın artık mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir