19 Ekim 2024

Yeni OSB görücüde! Heyet, Chery için Samsun’da

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Chery International Başkanı Zhang Guibbing’le görüşmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo ile Başkan Yardımcısı Ahu Turan’ın bugün Samsun’a gelmesi bekleniyor.

UZUN SÜREDİR GÜNDEMDEYDİ

Otomobil devi Chery’nin Türkiye’de yatırım kararı alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Chery International Başkanı Zhang Guibing’in görüşmesinin ardından Türkiye’s Economy Channel, sosyal medyada “Samsun için hayırlı olsun” paylaşımını yapmıştı. Uzun bir süredir gündemde olan yatırım için Samsun’un yanı sıra Mersin, Manisa ve Balıkesir illeri de Chery’nin kurulmasına talipti. 

BİRÇOK KONUDA DESTEKLENECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ile Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, Başkan Yardımıcısı Ahu Turan’ın, bugün Samsun Yeni OSB’de Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileriyle birlikte incelemelerde bulunacağı bildirildi. Chery’nin yatırımını Samsun’da gerçekleştirmesi halinde, altyapı ve arsa başta olmak üzere birçok konuda destekleneceği de öğrenildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir