20 Ekim 2024

Cem Garipoğlu yaşıyor mu? O tarihte belli olacak

0

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı DNA incelemesi yapılması üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Sonuçların çıkacağı tarih belli oldu.
Cem Garipoğlu’nun mezarı, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili kamu vicdanını rahatlatmak amacıyla yıllar sonra dün açıldı. Garipoğlu’na ait olduğu belirtilen kemik parçaları, tabutla Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

İnceleme sonuçlarının bir hafta içinde çıkması bekleniyor. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezardan kefen ya da bez çıkmadığını belirtti. Uzmanlar ise 10 yıl sonra bu durumun normal olduğunu ifade etti.

KAMERALAR KAYITTAYDI

2009 yılında İstanbul Bahçeşehir’de Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun, 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı. Ancak Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği yönünde ortaya atılan iddialar, Karabulut ailesini harekete geçirdi. Aile, avukatları aracılığıyla mezarın açılması talebinde bulunmuş ve bu talep yıllardır yoğun çabaların ardından kabul edilmişti.

Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan mezar, 3 Ekim 2024 tarihinde açılmak üzere karar alınmıştı ve işlem dün gerçekleştirildi. Olay yeri inceleme ekipleri, mezarın açılma sürecini kameralarla kayıt altına aldı.

1 HAFTA SONRA BELLİ OLACAK

Polis ekipleri, mezarın çevresine güvenlik önlemleri alarak branda çekti. Görevliler, Garipoğlu’na ait olduğu iddia edilen kemik parçalarını tabuta yerleştirerek Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Rapora ilişkin sonuçların savcılığa bir hafta içinde sunulması bekleniyor.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarın iki parçaya ayrıldığını ve cesedin alt kısımda bulunduğunu belirterek, “Kemikler ve kafatası var ama kefen ya da steril bez yoktu” dedi. Epözdemir, mezarın bulunduğu bölgenin çok su almaması nedeniyle incelemenin sağlıklı yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir