22 Ekim 2024

Eski başkan Togar’dan yeni yönetime ağır eleştiriler

0

AK Partili Mustafa Candal ve ekibini beceriksizlik ve liyakatsizlikle suçlayan Togar; “hırs ve şahsi ihtiraslarla belediye yönetilmez.” dedi.

Togar yaptığı açıklamada; 

“son günlerde bir sosyal medya platformu üzerinden yapılan asılsız açıklamalar acizlik belirtisidir. Bundan tam 46 gün önce ilçemizde gerçekleşen seçimlerde ilçemiz halkının sandıkta ortaya koyduğu irade ile hak, hukuk, adalet, nezaket, insanlık, sevgi, hoşgörü ve kamu hakkı gibi kulağa hoş gelen söylemlerle yeni bir yönetim göreve geldi. Bizler de edindiğimiz terbiye gereği 10 yıl boyunca başarılarla dopdolu, gururla, gerçek sevgi ve nezaketle yönettiğimiz Belediyemizin daha iyi hizmet ederek bayrağı daha ileriye taşımalan temennisiyle görevimizi yeni seçilen arkadaşlara törenle devrettik.” dedi.

Gelinen noktada 46 gün geçmesine rağmen ve çalışmalara kaldığı yerden devam etmeleri sözünü vermelerine rağmen hala dedikodu iftira edep ve ahlaktan yoksun iddiaları dinliyoruz.” diyen Togar; “İlk icraatları olarak hiçbir yetenekle bilgiyle tecrübeyle eğitimle göreve gelmeyenler sadece içlerindeki kin ve nefreti hesaplaşmayı tatmin etmek, hırsı olanlar kimi 10 yıl kimi 40 yıl bu devlete okuyarak çalışarak tecrübe ederek her türlü sınavları geçerek devlet memuru olan 17 müdür arkadaşımızı sebepsiz yere küçük düşürücü tebliğlerle görevlerinden alarak ilk icraatlanına başladılar. Bu arkadaşlar 10 yıldır Samsun’un en başarılı en çalışkan ilçe belediyesi kabul edilen İlçeye 372 adet eser ve hizmeti kazandırarak tarihi başarılara imza atmış bir ekibin parçalarıdır. Bu derece bir kıyım Türkiye’nin hiçbir ilçe belediyesinde ve Tekkeköy tarihinde görülmemiştir.” diye konuştu.

Togar sözlerine şöyle devam etti; “İkinci icraat olarak evlerine ekmek götürmekten başka hiçbir derdi olmayan yüze yakın emekçiyi hiçbir gerekçe göstermeden kimi evlilik arifesinde, kimi kanserli hastasının tedavisinde ve kimi çocuklarını okutabilmenin derdinde olan bu ilçenin evlatlarını bir gecede işsiz bırakarak kapıya koymuşlardır. Tüm bunlar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Merkez yöneticileri dahil tüm Samsun’lu yetkililerinin ve kıymetli Tekkeköy’lülerin gözleri önünde cereyan etmiştir.” şeklinde konuştu.

Togar sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimlerden önce bu ilçenin bütün esnaflarını Tekkeköy Belediyesi ile iş tutmakla, hırsızlıkla ve yolsuzlukla itham eden zavallılar bugün alışverişlerini teli çiviyi Tekkeköy’deki esnaftan aldıklarını söyleyip hava atan zavallılar hani dün bu ilçedeki bütün esnaflar Tekkeköy Belediyesini dolandırıyorlardı.
Evet bugün Tekkeköy Belediyesi’nde müfettiş var ama bu müfettiş edep ve ahlaktan yoksun iftiracıların dediği gibi Hasan TOGAR dönemini değil İskender Yurt adlı bir vatandaşımızın Köksal Yapıcı’ya ait bir arazide Tekkeköy Belediyesi ile ilgili bir iddiasını soruşturmak üzere gelmiş ve hiçbir lekede bulamamıştır. Şahsıma yurt dışı yasağı konulduğunu merak eden zavallı, devlete ait tüm güç ve yetki elinizde 10 yılın içersin de ne var ise buyurun belgeleyin, başarıdan başka hizmet ve sosyal belediyecilikte marka olmaktan başka hiçbir şey bulamazsınız…
Şimdi buradan hepinize sesleniyorum her biriniz hakkında cevap verebilecek bir gerçeğinizi bildiğimi ve bundan sonra her iftiranızın karşılığını ilçe halkı nezdinde ve mahkemelerde hesaplaşarak alacağınızdan en ufak şüpheniz olmasın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir