20 Ekim 2024

Samsunspor’un kaptanı Zeki Yavru: “En tecrübeli zamanımdayım”

0

‘LİG UZUN BİR MARATON’

Kırmızı – Beyazlıların takım kaptanı Zeki Yavru lige güzel bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Yavru, “Göztepe karşısında 3-1’den geri gelip maçı kazanmak çok etkileyici ve büyüleyiciydi. Çok büyük efor sarf ettik bu geri dönüş için. Çok mutluyuz. Tabii ki de lige iyi başladık. Ama başlangıç kadar bitirişler de önemlidir. Önemli olan bizim için bu saatten sonra bu ligi en iyi şekilde nerede ve nasıl bitirebiliriz. Bunun için daha sıkı, daha iyi çalışmalıyız ve sonuna kadar bu iyi gidişatımızı götürmeliyiz. Lig uzun bir maraton. Belki, sakatlığı, cezalısı olsun uzun zamanda sıkıntılar çekebiliriz. Performanslarda inişler çıkışlar olacaktır. Hem takım halinde hem bireysel olarak. Ama önemli olan uzun vadede başarıyı en iyi şekilde götürmeliyiz. İnşallah üst sıralarda bitirebiliriz. Öncelikle bizim için önemli olan ilk olarak ligi güvenli yerde bitirmek. Daha sonrasında zaten bu kulübün önü her zaman söylüyorum çok açık. İnşallah en iyi şekilde bu sezonu tamamlarız ve daha sonrası için de geleceğe ümitle bakarız” diye konuştu. 

‘AYAĞIMIZI YERE SAĞLAM BASIYORUZ’

Hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor’un maçını da değinen kaptan Yavru, şöyle devam etti: “Şimdi ligde her karşılaşmanın kendine göre zorlukları var. Adana Demirspor’un galibiyet almaması demek kötü bir takım olduğu anlamına gelmez. Hiçbir karşılaşmaya biz bugüne kadar bu maçı kazanırız, gözüyle bakmadık. Bu maça da o gözle bakmıyoruz. Öncelikle ayağımız yere sağlam basmalıyız. Evet, biz lige iyi başladık ama ayağımız yere sağlam basmalı ve her karşılaşmaya ayrı şekilde motive olmalıyız, konsantre olmalıyız. Herkes bunun bilincindeyiz. Her karşılaşmaya olduğu gibi bu karşılaşmaya da en üst düzey konsantreyle hazırlanıp gideceğiz. İnşallah galibiyetle ayrılan taraf oluruz. Bizde geçen yıl lige kötü başlamıştık ama sonrasında iyi bir çıkış yakalamıştık. O yüzden hiçbir karşılaşmanın kolaylığı yok. Her karşılaşmanın kendi içinde zorlukları var. İnşallah bizim adımıza 3 puan alacağımız iyi bir karşılaşma olur. ” 

‘ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN PERFORMANSI’

Takıma asist yaparak katkı vermeye çalıştığını dile getiren Zeki Yavru, “Artık futbolun en tecrübeli denen zamanlarındayım kendi adıma. Önemli olan benim için tabii ki de takımın performansı. Futbol kariyerim boyunca hiçbir zaman kendi performansımı düşünmedim. Her zaman takım için, takım oyunu için elimden ne geliyorsa yaptım. Bugün de benim yaptığım asist veya herhangi bir kişinin attığı goller değil takımın başarısı önemli. O yüzden çok şükür benim adım evet iyi başladı. Ama önemli olan bizim takım halinde alacağımız sonuçlar. Takım halinde nerede bitirebiliriz? Ne başarılar elde edebiliriz? Bizim için önemli olan bu. O yüzden evet mutluyum kendi performansım adına. Bugün ben yaptım, yarın başkası yapacak. Ama dediğim gibi sonuç olarak önemli olan bu kulübün başarısı. İnşallah sezonu en güzel, en iyi şekilde bitiririz.” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir