22 Ekim 2024

Samsun 19 Mayıs etkinlikleri 2024: İşte saat saat Samsun’da 19 Mayıs etkinlikleri

0

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ‘Türkiye’nin Gücü Gençliği’ sloganıyla, etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 18 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda, 19 Mayıs’ta Doğupark’ta vatandaşların ziyaretine açılacak. 

BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ VE FENER ALAYI

18 Mayıs’ta saat 20.30’da Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayacak olan 1919 metre bayrak ve fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Burada 21.30’da Garnizon Komutanlığı Askeri Bando Konseri gerçekleştirilecek.

COŞKU DORUĞA ÇIKACAK 

19 Mayıs’ta ise coşku doruğa çıkacak. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Anafartalar Denizaltısı’nı vatandaşlar gün boyunca ziyaret edebilecek. 19 Mayıs’ta saat 07.40’ta Onur Anıtı’na çelenk sunma töreni yapılacak. Samsun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor  Bayramı’nda pedalların mücadelesine de ev sahipliği yapacak. Samsun İlkadım Gran Fonfo Bisiklet Yarışları saat 08.30’da Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina’dan başlayacak. 19 Mayıs Yarı Maratonu ise saat 09.15’te Panorama 1919 dijital gösteri merkezinin sahil tarafındaki kısmında gerçekleştirilecek. Saat 09.20’de Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu’nda bayrak devir teslim töreni yapılacak ve sonrasında saat 10.20’de İlkadım Atletizm Sahası’nda ana program başlayacak.  Saat 13.30’da vatandaşlar, Tütün İskelesi’nde kolluk birimleri ve kamu kurumlarına ait gemi ve botlar ile balıkçı ve yelkenli teknelerinin denizden tören geçişine tanıklık edecek. 13.30’da Canik Piazza AVM’de Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutlanlığı konser verecek. Doğupark Amfi tiyatro’da saat 14.15’te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Gösteri Takımı programı başlayacak ve Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin gösterisiyle etkinlik devam edecek. Doğupark’ta 15.30’da Sahil Güvenlik helikopter gösterileri, 16.00’da Solo Türk, Türk Yıldızları Hür Jet’in uçuşuyla semalar şenlenecek. Saat 18.15’te Çobanlı İskelesi’nde başlayacak motosiklet etkinliği Uğur Mumcu Parkı’nda sona erecek.  Çobanlı İskelesi önünden başlayıp sahil  yolundan Atakum Gençlik Merkezi önüne kadar yapılacak bayrak yürüyüşü ise saat 18.30’da başlayacak. Batıpark’ta saat 20.30’da ünlü sanatçı Zeynep Bastık, sevenleriyle buluşacak.

Öte yandan ilçelerde ve kent merkezinde yüzlerce etkinlik ve programa imza atılacak. Vatandaşlar, etkinlikler hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere samsun.gsb.gov.tr adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir