22 Ekim 2024

Bunu yapmayan emekli bayram ikramiyesi alamayacak! 31 Mayıs son gün

0

31 MAYIS SON GÜN

Geçtiğimiz sene emeklilere Cumhuriyet’in 100. Yılı münasebetiyle ikramiye verilmişti. Verilen ikramiye ise 2 bin TL olan tutarın yüzde 150 üzerinde bir artış ile 5 bin TL olarak ödenmişti.

Ocak ayında ise maaşlara yüzde 49,25 oranın zam yapılmıştı. Ancak yapılan maaş zammı emeklileri mutlu etmedi. Bu duruma karşın emekli maaş artışından gözünü keserken, ikramiyelere odaklandı.

Ramazan Bayramı’nda ise iktidar emekli ikramiyelerine Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi bir artış gerçekleştirmemesi dikkat çekti. İkramiyelere yüzde 50 oranında yapılan artış ile 3 bin TL olarak belirlendi. Hele ki enflasyon oranının yüzde 70’e dayandığı ortamda emekliler ikramiyelerden bir darbe daha yedi.

Son ümit olarak ise Kurban Bayramı’ndaki ikramiyeler döndü. Ancak ikramiyelere ilişkin kritik ayrıntılarda ortaya çıkıyor. Takvim Gazetesi yazarı Faruk Erdem, ikramiyelere ilişkin çağrıda bulunarak, “31 Mayıs akşamına kadar emekli başvurusu yapanlar faydalanabilecek. Mutlaka başvurunuzu yapın” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Erdem, ikramiyenin artırılması konusunda haberlerin ise şu anda altı dolu olmadığının da altını çizdi.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir