22 Ekim 2024

Bakanlık devreye girdi! Samsun’da kirada oturanlara 3.750 TL verilecek

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira yardımı alan ve belirli koşullara uygun olan kiracılara  kira yardımı sağlayacaklar.

İki bakanlığın sunduğu kira yardımı programları farklı kriterlere dayanıyor ve uygun başvuru sahiplerine aylık olarak kira yardımı yapılacak. Ancak kira yardımından nasıl yararlanılacağı ve nereye başvurulması gerektiği konusu önem arz ediyor.

KİRA YARDIMI KOŞULLARI

Kira yardımı almak isteyenler için ilk adım, başvuru yapan kişinin hane gelirinin belirlenen bir seviyenin altında olması ve kira yardımına ihtiyaç duymasıdır.

Bu koşulun dışında, başvuru sahibinin emekli, dul, yetim veya ölüm aylığı alıyor olmaması gerekiyor. Ayrıca, sigortalı bir işte çalışıp maaş alanlar kira yardımı almaya uygun değillerdir.

Kira yardımı başvurusu için genellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurumlar görev yapar. Bu kurumlar genellikle Kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır. Başvurular bu kurumlar aracılığıyla yapılarak kira yardımı sağlanır.

SAMSUN’DA KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kira yardımı miktarı, yaşanılan bölgeye ve belirlenen koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Samsun’da ise  3.750 lira kira yardımı sağlanacak.

Kira yardımı sağlayan kurumlar arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı müdürlükler, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, özel dernekler ve vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler yer alır.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Kira yardımı başvuruları için e-Devlet üzerinden de işlem yapılabilmektedir. Başvuru formuna ulaşmak ve başvuruyu gerçekleştirmek için T.C. kimlik numarası ve şifresiyle e-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir