22 Ekim 2024

Samsunspor’un transfer yasağı kalktı mı? Başkan Yüksel Yıldırım’dan transfer yasağı açıklaması!

0

SAMSUNSPOR SÜPER LİG’DE KALMAYI GARANTİLEDİ

Yılport Samsunspor. Trendyol Süper Lig’inin 37. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak matematiksel olarak Süper Lig’de kalmayı garantiledi.

KANAL S’YE ÖZEL AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Karşılaşmanın ardından Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Kanal S’ye özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım ligde kaldıkları için mutlu olduğunu söyleyerek: “1 puanın bizi ligde tutacağını biliyorduk. İlk yarıda bir rehavet vardı üstümüzde. Maç dengeli giderken bir gol yedik. İkinci yarı takım kendine geldi ve mücadele etti, gol geldi ondan sonra zaten takımın amacı yenilmemekti bu maçta. Bu 1 puan bizi ligde tuttu. Koca bir yıl verdiğimiz emekler boşa gitmedi diye seviniyorum.” dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Yıldırım Taraftara teşekür ederek “Takımın başına Markus Gisdol’un gelmesi için baya çalışma yaptık. Hangi hoca bizi ligde tutar diye. Sonuçta hocamızın aşısı da tuttu takımda. Biz daha önce ligde kalmayı garantileyecektik ama bazı maçlarda kötü puanlar verdik. Hatay’da, Konya’da, Kasımpaşa’da. Ama evimizde son maçta ligde kalmayı garantiledik. Taraftara tekrar teşekkür ediyorum, gelen herkese. Bunlar bizim kemik taraftarımız. ” ifadelerini kullandı.

“FIFA GÖRÜŞMEYİ REDDEDİYOR”

Transfer yasağındaki belirsizliklere açıklık getiren Yıldırım “Bizim TMS’de tahtamız açık gözüküyor ama bizim cezamız hala duruyor ve mahkeme süreci devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararı aldı. FIFA ile görüşmek istiyoruz, FIFA reddediyor bizimle görüşmeyi. Biz uğraşıyoruz, daha önümüzde transfer sezonu açılacak ve 13 Eylül’de bitecek. Sonuna kadar uğraşağız. Olmazsa da bu takım kendi içinde ve altyapıdan gelecek 6-7 genç arkadaşla biz sezona başlayacağız. “dedi.

Başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Yeni sezon çalışmalarını planlıyoruz. Büyük olasılıkla ilk kamp süreci Türkiye’de ikinci kamp süreci yurt dışında olacak. Lig başlamadan önce yurt dışından iyi bir takımı Samsun’a getirip burada oynamayı planlıyoruz. 

“HOCAMIZ KABUL EDERSE DEVAM EDECEĞİZ”

Markus Hoca’ya da daha önce bu takımı ligde tuttuğun sürece biz senle devam edeceğiz dedik. Hocada, ‘Önce takımın ligde kalmasını garanti edeyim ondan sonra kararımı size söyleyeceğim’ dedi. Beşiktaş maçı sonrası oturup konuşacaktık. Ama hoca erteledi. Menajeri buradaydı Fuat Çapa ile görüştü. Hocamız pek yanaşmadı konuşmaya, en son bu maç öncesi oturup konuşalım dedik. Yine, ‘Maçtan sonra bakayım’ dedi. Şu an, ‘Yüzde 50 yüzde 50 ya kalırım ya giderim’ diyor. Bu şehir, başkan, herkes seni istiyor. Ama hocanın kafasında bir şeyler var gibi. Açık söyleyeyim, 2 ayımız var. Bizim çok hızlı bir şekilde hoca kısmını çözmemiz gerekiyor. ikinci olarak kampları ve kontratı biten oyuncularımız var. Baya bir kadro çalışması yapmamız lazım. Hocayla konuştuk. Bize açık açık başka hocalarla görüşme yapabilirsiniz dedi. Bizde ne olur ne olmaz 4 kişilik hoca listesi yaptık. Hocamız karar verdiği an düğmeye basacağız. Tabi ki hocamız ile devam etmek istiyoruz. Ama anlaşamayabiliriz. Şartları ne olacak bilemiyorum. Eğer gitmeye karar verirse, inşallah Markus Gisdol’dan daha iyi bir hoca getirmek istiyorum. Benim ve taraftarın istediği oyun sistemi olan bir hoca olacak.    

“SENEYE LİGİN RENGİ FARKLI OLACAK”

Çok mücadele ediyorum. ancak, çözemeyeceğim gibi duran tek şey, transfer yasağı. Çünkü FIFA’ya anlam veremiyorum. Sıfır borcumuz var. TFF 1’de 3 sene kaldık oyuncular gönderdik mecbur kaldık yer açmak ve yukarı çıkmak için yeni oyuncular aldık. Novikovası biz göndermedik kendisi gitti. Ceza yememek için bütün parasını peşin ödedim. Dosyasını geri çekti ve kulüple anlaştım dedi. Buna rağmen FIFA’yı anlamış değilim. Ama hep dediğim gibi biz bize yeteriz. Bu takımın altyapısından gelecek oyuncular var. Bunların hepsi milli çocuklar. Seneye ligin rengi çok farklı olacak. Bu kadroya inanmayan bizi yerden yere vuranlar oldu ligin başında. Biz daha erken dedik ve değişecek dedik. Ama bazı insanları inandıramadık. Eğer gerçek Samsunsporlular ise umarım bir nebze mutlu olmuşlardır. Sizler bize yetiyorsunuz. Bizi seven dostlarımız burada. İyi günde kötü günde bu takıma sahip çıkanlarla biz ancak bu ligde kalabiliriz. Biz buna inanıyoruz.

 “BİRLİKTE BAŞARDIK”

Bize bu sevinci yaşatan öncelikle Markus Gisdol ve teknik ekibine, doktorumuza, atletik performans hocamıza, futbolcuların hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Hepsi inandı, bizde inandık bunu birlikte yaptık bir ekip olarak. Biz her ne kadar yönetimde olsak bile bu başarı sahadakilerindi. Bunu asla unutmuyoruz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için. Bizler ekip olarak burada olduğumuz sürece Samsun’un çocuklarının yüzü gülecek. Biz bu ligde eğilip bükülmeyen dimdik duran bir kulüp olacağız.”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir