22 Ekim 2024

Dr. Habib Demirel’in ismini taşıyan aşevi Samsun’da dualarla açıldı: Kızılay ihtiyaç sahiplerinin yanında

0

Müge Anlı’nın çağrısıyla başlayan aşevi kampanyası kapsamında, koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel’in ismini taşıyan aşevi,
ihtiyaç sahiplerine ve afet gibi acil durumlarda da vatandaşlara destek verecek.

İlkadım ilçesi Ihlamur Vadi Camii ve Külliyesi altında yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Müge Anlı ve Dostları Dr. Habib Demirel Kızılay Aşevi, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar, Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban, Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Dr. Habib Demirel’in eşi Nazan Demirel, Kızılay gönüllüleri ve destekçilerinin katılımıyla dualarla açıldı. Günlük kapasitesinin 10 bin kişi olduğu belirtildiği aşevinin, afet gibi acil durumlarında kapasitesinin yükseltilebildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacağı bildirildi. 

MÜGE ANLI VE DOSTLARINA TEŞEKKÜR

Aşevinde günde 10 bin kişiye yemek verilmesinin çok değerli olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Kızılayımız milletimizin destekleriyle değerinden hiçbir şey kaybetmeden ihtiyacı olan tüm vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir. Kızılay’a çok emeği geçen arkadaşlarımızdan, benim çok yakın dostum Habib Demirel’e de Allah’tan rahmet diliyorum. Müge Anlı hanımefendiye ve dostlarına da çok teşekkür ediyorum. Burada öncülük yaptılar, katkı sağladılar. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

DAHA YÜKSEKLERE ÇIKACAK

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar da Kızılay’ın gönül işi olduğunun altını çizerek, “Kızılay yoksula, ihtiyaç sahibine dokunan bir kuruluş. Bağışçılarımız sayesinde biz de bu işi en iyi şekilde yapıyoruz. Merkez yönetim kurulu olarak Kızılay’ı daha yükseklere çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

MÜCADELENİN MERKEZİ OLACAK

Müge Anlı ve Dostları Dr. Habib Demirel Kızılay Aşevi’nin mücadelenin merkezi olacağını kaydeden Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban da şunları söyledi: “Bugün burada bir mücadele merkezi olacak, yaşabilecek afetlerde ve ihtiyacın olduğu her alanda hizmet edecek Kızılayımıza hizmetleri unutulmayacak merhum şube başkanımız Dr. Habib Demirel anısını yaşatacağımız aşevimizi devreye alıyoruz. Aşevimizin ilk temelleri sayın ağabeyimiz Ahmet Ali Bulut zamanında atılmış olup, önceki dönem başkanımız Ahmet Muştu zamanında büyük bir katedilerek bizlere emanet edilen aşevimizin açılışını bizlere yapmak nasip oldu. Bu aşevinin yapımında katkısı bulunan Müge Anlı ve bütün dostlarına teşekkürü bir borç biliyoruz. Aşevimizin kapasitesi günlük 10 bin kişilik olup, Samsunlulara hizmet için hazırdır. Hem de yaşanabilecek acil durumlarda kapasitesi artırılmaya müsaittir. Bizler, yaşanabilecek her olumsuz durumda hizmete hazır olmakla birlikte, değerli bağışçılarımız ve gönüllülerimizle ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız konusunda desteklerinize daha çok ihtiyacımız olduğunu bildiriyorum.” 

Açılışın ardından Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban, aşevi hakkında yetkililere bilgi verdi. 

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir