22 Ekim 2024

Üreticileri sevindiren haber: Bakan Yumaklı resmen duyurdu

0

Tarım ve Orman Bakanlığı son olarak, tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesabına yatırmıştı. Bu destek çerçevesinde çiftçilerin toplamda 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi aktarıldı.

72 milyonluk desteğin içerisinde ise şu ödemeler yer aldı;

Hayvan hastalıkları tazminatı desteği için 64 milyon 713 bin 670 lira, bitki karantinası tazminatı desteği için 3 milyon 315 bin 20 lira, hayvan gen kaynakları desteği için 1 milyon 835 bin 400 lira, organik arıcılık desteği için 1 milyon 741 bin 500 lira ödeme

ARICILARI SEVİNDİRECE HABER

Bu gelişmelerin ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni desteği X hesabından paylaştı. Sosyal medya hesabından arıcılar gününü paylaşan İbrahim Yumaklı, “Dünya Arı Günü’nde arıcılarımıza güzel bir haberimiz var” diyerek duyurdu.

Yakın zamanda hayata geçirecekleri yeni destekleme modeli kapsamında, gezgin arıcılar ile genç ve kadın üreticilere ilave destekler vereceklerini duyuran İbrahim Yumaklı devamında “Aldığı destekleri bal gibi üretime dönüştürecek arıcılarımıza kolaylıklar diliyor, 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nü kutluyorum.” dedi.

ARICILARA KOVAN DESTEĞİ

Yeryüzünde yaşamın devamlılığının sağlanması adına önemli bir yeri olan arıların önemine dikkati çekmek amacıyla kutlanan ‘Dünya arı günü’ Birleşmiş Milletler kararı ile her yıl 20 Mayıs’ta hatırlanıyor.

KAYNAK: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir