22 Ekim 2024

Ödül töreni damga vurdu! Samsun Yelken Kulüp’te coşkulu kutlama

0

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun Yelken Spor Kulübü’nde coşku, gurur ve heyecanla kutlandı. Kutlamayla birlikte gerçekleştirilen ödül töreninde coşku iki katına çıktı.

ŞAHA KALKIŞIN BAŞLANGICI

Samsun Yelken Spor Kulübü’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla okunmasıyla başladı. Türk gencinin, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğunu vurgulan Kulüp Müdürü Fatih Yürüyen, şunları söyledi:   “Sayın üyelerimiz, kıymetli veliler, misafirlerimiz ve geleceğimizin teminatı kardeşlerimiz; bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bu düşüncelerle konuşmama Ulu Önder Mutafa Kemal’in iki sözüyle son veriyorum. ‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ Ne mutlu Türküm diyene.”

Yürüyen’in konuşmasının ardından geleneksel hale gelen 3. Spor Şenliği Turnuvası Kupa Töreni gerçekleştirildi. Başarılı sporculara ödüllerini, Samsun Yelken Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri takdim etti. 

Ödül alan isimler ise şu şekilde:

YELKEN YARIŞLARI

Ilca4 Genel Klasman
1.Bilge Su Özakar
2.Begüm Pelin Çil
3.Ecrin Karagöz 

Optimist  Genel Klasman

1.Berk Yalın
2.Kuzey Vural
3.Biricik Baş
4.Defne Gökçiçek
5.Nehir Atakan

Optimist Kızlar

1.Biricik Baş 
2.Defne Gökçiçek
3.Beril Yalın
           

Optimist Junior 

1.Beril Yalın
2.Egehan Çekmen
3.Azra  Mina Özden
4.Korhan Tekcan
5.Osman Yiğit Gülmez
    

Yarışan en küçük sporcu ödülü
Pamir Ergünal

BASKETBOL TURNUVASI
1.OLAN TAKIM
Kaya GENÇ
TOLGA GENÇ
Tolga ÖNAL
    
2. OLAN TAKIM
Erkan YAVUZEL
ORAL ÇELİK
MUSTAFA ANIL DEMİR

MASA TENİSİ ŞAMPİYONASI

1.ELİF GENÇ 2.KAYA GENÇ

BİLARDO ŞAMPİYONASI 

1.DOĞAN ÖZTÜRK     2. HAMİ ÖZAY

TAVLA  ŞAMPİYONASI 

1.Hami ÖZAY    3.Fatih KESKİN

TENİS  ŞAMPİYONASI 

1.ESRA ALTUNGÜNEŞ      2.BERNA KÖKSAL

Kaynak: Elvan İlhan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir