22 Ekim 2024

Sağlık turizminde Azerbaycan hamlesi! Ruslan Guliyev Samsun’a övgü yağdırdı

0

ASKON’un düzenlediği sağlık turizmi zirvesine katıldıktan sonra ülkesine dönen Turizm ve Hizmet Çalışma Komisyonu Başkanı Ruslan Guliyev’in Samsun’a övgü yağdıran açıklamaları Azerbaycan medyasında yer aldı

ASKON’nun düzenlediği 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi’nin ardından Azerbaycan’da “Samsun Sağlık Turizmi Günleri” etkinliğinin yapılması gündeme geldi. Azerbaycan Girişimciler Konfederasyonu Başkanlığı Üyesi, Turizm ve Hizmet Çalışma Komisyonu Başkanı Ruslan Guliyev, Samsun’un sağlık turizmi açısından cazip bir merkez belirterek, direkt uçuşların açılması için görüşmelerde bulunulduğunu  müjdeledi.

SORUNUN ÇÖZÜLMESİ ÖNEMLİ

ASKON Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi, Azarbaycan basınında da büyük yankı uyandırdı. Guliyev, Samsun’dan Azarbaycan’a döndükten sonra, 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Samsun’da düzenlenen Sağlık Turizmi Zirvesi’ne ikinci kez katıldıklarını belirten Guliyev, “Bu yıl ülkemizi daha büyük bir ekiple temsil edilmesi memnuniyet verici. Türkiye’nin kardeş şehri Samsun, ekonomik potansiyeli ve sağlık turizmi olanakları açısından gelişen cazip bir merkez. Ne yazık ki kara sınırlarının kapalı olması Azerbaycanlı turistlerin buraya seyahat etmesini zorlaştırıyor. Zirvede Samsun-Bakü arasında direkt uçuşların açılması da görüşüldü. Turistler lojistik açıdan bazı zorluklar yaşıyor. Bu nedenle bu sorunun çözülmesi önemli” dedi. 

PLANLAMALAR YAPILIYOR

Ruslan Guliyev, sağlık turizminin dünyada turistlerin ilgisini çektiğinin de altını çizerek şunları söyledi: “Dünyada turizm sektöründe sağlık turizminin payı her geçen yıl artıyor. Azerbaycan’da da sağlık turizminin gelişmesi için potansiyel var. Bu yılın sonuna kadar Azerbaycan’da Samsun Sağlık Turizmi Günleri düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Samsun’da düzenlenen uluslararası etkinlikte diğer ülkelerdeki Türk meslektaşlarımızla ortak faaliyetlere başlama kararı aldık. “

200’E YAKIN HEYET SAMSUN’DA BULUŞMUŞTU

ASKON, sağlık tarihinin gerçek başlangıcını yansıtan, arkeolojik kazılarda beyin ameliyatı yapılmış ve sonrasında hayatlarına devam etmiş insan iskeletlerinin çıkarıldığı yerden adını alan ‘2. Uluslararası İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde 23 ülkeden 200’e yakın alım heyetini ve sektör paydaşlarını Samsun’da buluşturmuştu.

Kaynak: Nejla Kaya 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir