22 Ekim 2024

Gram altın 4 bin 500 TL olacak! Tarih belli oldu

0

İslam Memiş, gram altının o tarihte 4.500 TL olacağını açıkladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki geri çekilmeyi “Dinlenme modu” olarak nitelendirirken, gram altın için 2025 yılına dair öngörülerini paylaştı ve özellikle altınla borçlanma zorunluluğu olanlara dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

Altın fiyatlarını yakından takip eden ve birikimlerini altında değerlendirmeyi düşünen vatandaşlar için son haftalardaki fiyat değişimleri büyük merak konusu oldu. Eylül ayında tarihi zirvesini gören altın fiyatları bu hafta düşüşe geçti.

“BU BİR FIRSAT”

Gram altın 3080 TL’den 3040 TL’ye geriledi. Uzmanlar bu durumu “Dinlenme modu” olarak değerlendirirken, yatırımcılara “Fiyatlar düştü diye hemen satış yapmayın” uyarısında bulunuyor.

Kanal D Haber’e konuşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Geçen hafta gram altında 3080 lira seviyesi vardı. 40 lira bir gerileme görüyoruz” dedi.

Bu durumu “dinlenme modu” olarak nitelendiren Memiş, altın almayı planlayan ya da altın borcu olan vatandaşlar için bu sürecin bir fırsat olabileceğini belirtti.

“4 BİN 500 TL OLACAK”

“Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için iyi bir alım fırsatı olabilir” diyen Memiş, kısa vadede altındaki bu düşüşün geçici olabileceğine işaret etti.

Uzmanların 2024 yılı için gram altın beklentisi 3300-3500 TL arasında değişirken, yılın bitimine üç ay kala gram altın 3080 TL seviyesine kadar yükselmişti. Ancak şu an 3040 TL seviyelerinde seyrediyor. İslam Memiş, 2025 yılı için gram altın fiyatının 4500 TL seviyelerine çıkabileceğini, ons altının ise 3000-3500 dolar aralığında olmasını beklediğini ifade etti.

Altının yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olduğuna vurgu yapılırken, 2025 yılında altınla borçlanmayı düşünenlerin dikkatli olması gerektiği belirtildi. Memiş, “Altınla borçlanmak zorunda olan vatandaşlar, 4500 TL seviyesini bir maliyet olarak göz önünde bulundurmalı” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir