22 Ekim 2024

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! Ödemeler öne çekildi

0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklileri sevindirecek bir kararı hayata geçirdi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Kurban Bayramı öncesinde emekli maaş ödemelerinin tarihleri öne çekildi ve bu maaşlara ek olarak 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi de eklendi.

Erken Ödeme, normal şartlarda 17-26 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan emekli maaş ödemeleri, Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere daha erken bir tarihe çekilecek.

2018 yılından bu yana yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri, bu yıl Haziran ayının ilk haftasında maaşlarla birlikte, aynı anda hesaplara yatırılacak.

Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da tarihine denk gelmesi sebebiyle, maaş ve ikramiye ödemeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Emeklilerin sayısının fazla olması nedeniyle, ödemeler emeklilerin statülerine göre belirli tarihlere hesaplara yatırılacak.

Hayata yeni geçirilen bu düzenlemeler, 16 milyondan fazla emekliyi kapsıyor ve bayram öncesi mali rahatlama sağlayarak emeklilerin yüzünü güldürecek.

KAYNAK: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir