23 Ekim 2024

AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay da aday olmayacağını açıkladı!

0

AK Parti’de 8. Olağan Kongre öncesi AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek’in önümüzdeki kongrede ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından bir adaylık açıklaması da AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay’dan geldi. Gençay, “Bu bir ayrılık değil; zincirin halkası olarak, davayı geniş kitlelere ve gençlere yaymaktır. Önemli olan Canik ilçemize,ilimize ve ülkemize her platformda hizmet etmektir.” diyerek gelecek kongrede aday olmayacağını açıkladı. 

“DAVAYA HİZMETE DEVAM EDECEĞİM”

Gençay sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

Kıymetli hemşerilerim… Değerli dava ve yol arkadaşlarım… Kurulduğu günden bu yana milletimizin birliği, huzuru ve refahı için  var gücüyle çalışan AK PARTİ Türkiye’nin siyasi ve iktisadi yapısında önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Partimizin temel taşları olan adalet,özgürlük, demokrasi ve millî birlik ruhu Türkiye’nin güçlenmesinde temel unsur olmuş,partimizde yaptığımız görev  ve bayrak değişimi de partimize güç ve değer katmıştır. Bu inançla kurucumuz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile bu kutlu davada birlikte  yürümekten gurur ve şeref duydum. 2019 yılında başlayan görevim de ettiğim yeminimi ,gençlere olan inancımı ,koltuk ve makam sevdalısı olmayacağımı, görevi devretmekten mutluluk duyacağımı belirtmiştim. Bu vesile ile genel merkez, il başkanlığımız, teşkilatımız ve milletvekillerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda önümüzdeki kongre döneminde kendi iradem ile aday olmayacağımı kamuoyuna duyuruyor saygılarımı sunuyorum. Kongre sürecini başarıyla yürütüp daha başarılı olacağına inandığım bir dava arkadaşıma devredip, davamıza hizmet etmeye devam edeceğim. Bu süreçte desteğini esirgemeyen siyasi büyüklerime , dava ve yol arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunarım. Aileme bu meşakkatli süreçte gösterdiği fedakarlık için müteşekkirim. Görev süremiz boyunca kimseye kırgınlığım yoktur. Herkese hakkım helaldir.Kalbini kırdığımız, gücendirdiğimiz varsa kusurumuza bakmasınlar helallliklerini beklerim. Bu kutlu davanın ayrılmaz bir parçası ve neferiyiz. Bu bir ayrılık değil; zincirin halkası olarak, davayı geniş kitlelere ve gençlere yaymaktır. Önemli olan Canik ilçemize,ilimize ve ülkemize her platformda hizmet etmektir. Dileğim ve duam şudur ki; AK PARTİ adaletin ,hukukun ve barışın temsilcisi olarak ilelebet payidar olsun.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN? 

AK Parti 12 Ekim’de hem belde hem de ilçe kongrelerini başlatacak. 28 Aralık’ta İl Kongrelerinin başlaması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belli kongrelere katılması bekleniyor. Büyük Kongre’nin Nisan ayında yapılması planlanıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir