21 Ekim 2024

Devlete borcu olanlar dikkat! Faiz oranları yükseldi

0

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait Tahsilat Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nın kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da belirtilen gecikme zammı oranı değişti.

Buna göre, kamu alacaklarında gecikme faizi oranları her ay için ayrı ayrı uygulanacak. Böylece gecikme faizi yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e çıkarıldı.

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı imzası ile Resmi Gazate’de yayımlanarak, bugünden itibaren uygulanacak. Öte yandan kamu alacaklarına uygulanan tecil faizi ise yıllık yüzde 48 oldu. Tecil faizi bu kararın öncesinde yüzde 36 olarak uygulanıyordu.

“DEVLETE BORCU OLANLAR YANDI”

Bu kararın yayımlanmasının ardından SGK Uzmanı İsa Karakaş sosyal medya hesabından önemli bir gerçeği açıkladı.

X hesabından yapılan açıklamada İsa Karakaş, “Devlete borcu olan yandı!” diyerek duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın altını çizen İsa Karakaş, gecikme zammı faizinin aylık yüzde 3,5 tan yüzde 4.5’e kadar yükseltildiğini hatırlattı.

Bu kararla birlikte piyasa faizlerine ulaşıldığını söyleyen SGK Uzmanı “Devletin düşük faizini avantaja çeviren uyanıklar! bu avantaj artık bitti” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir