21 Ekim 2024

Vali Aksoy’un bulvara adı verilmişti: Samsun TSO Başkanı Murzioğlu’ndan vefaya teşekkür

0

2010-2014 yılları arasında Samsun Valiliği yapan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un adı, Tekkeköy ilçesi Çinik Mahallesi’ndeki bulvara verilmesi teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konuya ilişkin yayımladığı mesajda, “Vatan Bulvarında adının yaşatılması çok kıymetli bir ahde vefa örneği olmuştur” dedi.

“FİKİR BABASI”

Vali Aksoy’un Samsun Lojistik Merkezi projesinin fikir babası olduğunu söyleyen Murzioğlu, “Bugün Samsun için gururla söz ettiğimiz Samsun Lojistik Merkezi projesinin fikir babası ve bu yönde inisiyatif alan kurumları aynı amaç etrafında bir araya getiren kişi ise 2010-2014 yılları arasında Samsun Valisi görevini yürüten Sayın Hüseyin Aksoy’dur. Sayın Aksoy, sadece lojistik bağlamda öngörülerini şehrimize yatırım olarak kazandırmamış aynı zamanda Türkiye’nin ilk güdümlü projesi olan Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin uygulanması hususunda da büyük emek ve mesai harcamıştır.” dedi. 

“AHDE VEFA ÖRNEĞİ”

Vali Aksoy’un adının yaşatılmasının kıymetli bir ahde vefa örneği olduğuna dikkat çeken Murzioğlu, “Samsun ekonomisinin temsil yüzü olarak prestij eser niteliğindeki yeni hizmet binamızın kazandırılması sürecinde de vizyoner bakış açısıyla Odamıza ve camiamıza büyük desteklerde bulunmuştur. Şehrimize kazandırılan yatırımların yanı sıra birleştirici tutumu ve vizyonuyla da büyük katkı sağlamış önemli bir bürokrat olarak Samsun tarihinde yer almış olan Sayın Hüseyin Aksoy’un bilhassa Samsun Lojistik Merkez yerleşkesinin önünde yer alan Vatan Bulvarında adının yaşatılması çok kıymetli bir ahde vefa örneği olmuştur.” ifadelerini kullandı 

“MEMNUNİYET DUYDUK”

Murzioğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

Şehrimizin ticari, sınai, sosyal ve kültürel anlamda çok büyük emekleri olan Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un Samsunumuza sağladığı katkılara ilişkin ahde vefa gösterilerek isimlerinin herkesçe görülecek bir noktada yaşatılması, bilinmesi ve belki de ilham olması adına talebimizin Samsun Büyükşehir Belediyesince değerlendirilerek meclis kararıyla kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyduk.

Bu vesileyle Sayın Aksoy’a şehrimize kazandırılmasına öncü olduğu bu kıymetli projeler için bir kez daha şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum. Talebimizi uygun gören, kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan nezdinde tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir