21 Ekim 2024

SGK Uzmanı açıkladı: Emekli maaşlarına seyyanen zam da eklenecek!

0

Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaşlarına yapılacak iyileştirmeyi bekliyor. Sene başsında yüzde 49,25 zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

Yapılan maaş zammının ardından emekliler aldıkları ücretlerin yetersiz kaldığını söyleyerek hükümete baskı uygulamaya başladı. Enflasyon karşısında beyaz bayrak çeken emekli maaşları ile geçinmek imkansız hale geldi.

Vedat Işıkhan Temmuz ayını işaret ederken milyonlarca emekli enflasyon farkının yanında maaşlara refaj payı eklenip eklenmeyeceğini merak ediyor. Nisan ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte 4 aylık enflasyon farkı 18,72 oldu.

Uzmanlara göre bu rakam Temmuz yüzde 25’e kadar yükselecek ve bu oranda bir zam emekli maaşlarına eklenecek. Eğer bu şekilde gerçekleşirse en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, ise TGRT canlı yayınına katılarak emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kök maaşla ilgili medyada yanlış yönlendirme yapıldığını söyleyen İsa Karakaş, en düşük emekli maaşı için yapılan yüzde 25 uyguladık zam hesaplamasının doğru lanse edilmediğini belirtti.

“SEYYANEN ZAM VEYA REFAH PAYI BEKLİYORUM”

“Sosyal sigortalar yasasında maaşların nasıl arttıracağı belli.” İsa Karakaş, “8 bin ve altında alanlar eğer kök maaşa zam yapılırsa maaşlarında değişiklik olacak mı? Şimdi şöyle, yasa gereği kök maaşlara enflasyon farkının oranlanması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

8 bin TL kök maaşa yüzde 25 zam gerçekleştiği takdirde 10 bin TL olacağının aktaran Karakaş devamında şunları söyledi:

“Önceden devletin aradaki 2 bin TL vermiş olduğu bir fark vardı. Onu eklediğin zaman maaşı 12 bin TL olur. Benim beklentim Temmuz ayında ya refah payıyla veya en az bir 3/4 bin lira seyyanen zamla beraber bekliyoruz.”

ALINTI: TGRT HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir