21 Ekim 2024

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında o zorunluluk kaldırılıyor

0

SEDDK’nin Eski Başkanı Eroğlu’nun bahsetmiş olduğu yeni düzenlemeyle beraber sigorta şirketlerinin zorunlu teklif verme zorunluluğu kaldırılacak ve bununla beraber bir trafik operasyon merkezi kurulacağını açıkladı.

TRAFİK SİGORTASINDA KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK OLACAK

Eroğlu, 2023 yılında altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, 2024 yılında trafik sigortasında köklü bir değişim yapılmasının gündemde olduğunu belirtti.

Gündemde olan bu düzenlemeler çerçevesinde tazminat hesaplama sistemi yeniden şekillenecek. Eroğlu, ”Trafikteki davranışları düzelterek kaynaklardaki zararları azaltmamız gerekiyor” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından tazminat hesaplamalarının yasalara uygun olmadığını belirten Eroğlu, bu doğrultuda sektör ödemelerinin yeniden düzenleneceğini ifade etti. Trafik kazalarının azaltılması ve yüksek hasar alanlarının çözülmesinin önemine dikkat çekti.

Eroğlu, kasko ve trafik sigortası dengesinde hala sorunların olduğunu belirtti. “Araç sahipleri zorunlu trafik sigortası yaptırmada sorun yaşıyor” diyerek, şirketlere verilen cezaların ve tarife artışlarının bu sorunları çözmediğini söyledi.

Trafik sigortasının zarar eden bir alan olduğunu ve sigorta şirketlerinin finansal dengelerini korumakta zorlandığını dile getirdi.

“ALTYAPIMIZ HAZIR”

Yeni uygulama detaylarını paylaşan Eroğlu, “Eğer istediğimiz sonuca ulaşamazsak trafik operasyon merkezi kuracağız. Altyapımız hazır” dedi ve zorunlu teklif verme uygulamasının kaldırılacağını açıkladı.

Tahkim sisteminin amacından saparak “bir kangren haline dönüştüğünü” belirtti ve maliyetler kontrol altınDoğala alınmazsa trafik branşında yeni maliyetlerle karşılaşacaklarını ifade etti.

Eroğlu, doğal afet sigortalarında yeni uygulamaların devreye gireceğini ve DASK’ın deprem bölgelerinde 13,5 milyar TL ödeme yaptığını belirtti. Yeni uygulamaları devreye almak için sistem altyapısının geliştirileceğini vurguladı.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir