21 Ekim 2024

Meclis’ten flaş karar! Resmen yasaklandı

0

MECLİS’TE RESMEN YASAKLANDI

Bu çerçevede “Kağıtsız parlamento” hedefiyle 1 yıl önce devreye alınan projeyle kağıt kullanımında yüzde 60 tasarruf sağlandığı bildirildi.

4 ay önce pilot uygulama olarak başlayan “Enerji dönüşümü” projesinde Meclis yerleşkesindeki birçok alanda tasarruf için yenilenebilir enerji kullanımına gidildi.

Alınan bu kararın ardından Halkla İlişkiler Binası, sera ve basımevinin elektriği güneş enerjisiyle sağlanmaya başladı ve yeni projelerle birlikte kısa süre içinde Meclis’in tüm elektriğinin yenilenebilir enerjiden karşılanması için çalışmalar yapılıyor.

SADE MENÜ UYGULAMASI BAŞLATILDI

Öte yandan Meclis’te resepsiyon ve etkinliklerde “sade menü” uygulaması başlatılmasının ardından artık sonraki tüm etkinliklerde sürdürülecek.

Sağlık harcamalarıyla ilgili adımlar atıldı. Sadece özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacağı bildirildi. Artık online fatura kontrol sistemi daha etkin hale getirilerek bu uygulamalarla birlikte sağlık harcamalarında 25 tasarruf hedefler arasında yer alıyor.

DAMACANA YASAKLANDI

Meclis’te başlatılan tasarruf uygulamaları ile gereksiz su kullanımını önlemek amacıyla kampüs içindeki yeşil alanların sulaması gece yapılarak tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bunun yanı sıra Mutfak ve çay ocaklarında damacana su kullanımı yasaklanıyor. Damacana su yerine şebeke suyunun arıtılması yoluyla elde edilen su kullanılmasına kara verildi.

Öte yandan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sıfır Atık Projesi’ne destek sağlanması amacıyla Meclis’te plastik kullanımını azaltmak için milletvekillerine, danışmanlara ve tüm çalışanlara cam bardak ve sürahi hediye etti.

HABER AJANSI: AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir