21 Ekim 2024

Samsun’da tasarım günlerine yoğun ilgi!

0

Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin ortak ev sahipliğinde düzenlenen “Mayıs’Tasarım Samsun’24”, Türkiye’nin önemli tasarım haftalarından biri olmaya aday olarak gösteriliyor. Program kapsamda Mimar Emine Öğün ve Mimar Mehmet Öğün öğrencilere tecrübelerini aktardı.

SERGİ AÇILDI

“Mayıs’Tasarım Samsun’24” etkinliğin 2. günü panel, söyleşi ve gezi programıyla devam etti. Günün ilk etkinliği, “Mimarhane 2023 Ödüllü Öğrenci Proje Seçkisi” sergi açılışıyla başladı. Serdi, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Genel Başkanı Cahit Erdoğan, Mimarhane Başkanı Dr. Mustafa Tutar ve Zeynep Betül Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi. “Yere özgü davranma” ve “daha önce var olmuş izleri ve yaklaşımları takip etme” temalarıyla ülke genelinden başvurulara açık olan Mimarhane seçkisinde yer alan, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ödül alan ve sergiye layık görülen 30 öğrenci projesi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

DENEYİMLER PAYLAŞILDI

“Mimar Nasıl Eyler, Ne İnşa Eder?” başlıklı söyleşi, Mimar Emine Öğün ve Mimar Mehmet Öğün’ün katılımıyla ve Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. Mimarların düşünme süreçleri ve inşa ettikleri yapılar üzerine yapılan kapsamlı söyleşiye çok sayıda öğrenci, akademisyen ve davetli katılım gösterdi. Günün panellerinden olan “Medya, Mimarlık ve Yeni Dünyalar” paneli ise mimarlık alanında Türkiye’nin en aktif içerik üreticilerinden olan “arkitektcom” dijital platformunun genel yayın yönetmeni Yasemin Darbaz Karaca ve Türkiye’nin mimarlık alanında en köklü yayınevi Yapı Endüstri Merkezi Yayınları’nın sahibi M. Mesut Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti. Dr. Öğr. Üyesi Emin Selçuk Taşar’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, medya ve mimarlık ilişkisi, dijital dünyada mimarlığın yeni boyutları tartışıldı. Her mecranın serüveninin olası istikametleri ile bu serüvenin aktörlerinin sorumlulukları gibi konular masaya yatırıldı. Son olarak, katılımcılar Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde düzenlenen dönüşüm gezisine katıldılar. Gezi boyunca kampüsteki dönüşüm projeleri yerinde incelendi ve projelerin detayları hakkında bilgi verildi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir