21 Ekim 2024

Bakanlık duyurdu: Şikayet edene ikramiye verilecek!

0

IBAN yoluyla ödeme isteyen işletmelere bir darbe daha geldi. Vatandaşların kolay yoldan şikayet oluşturabilmeleri için adım atan Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden ödeme isteyen işletmelerin ihbarı için bir ihbar hattı oluşturdu.

Böylece vatandaşlar hem sosyal medya üzerinden hem de WhatsApp ihbar hattından yasaya aykırı ödeme talep eden işletmeleri kolayca ihbar edebilecek.

BAKAN ŞİMŞEK UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili uyarılarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşları İBAN yoluyla ödeme yapmamaları konusunda uyarmış, bu şekilde ödeme isteyen firmaları takibe alacaklarını ve İBAN yoluyla hesaplara gelen transferleri inceleyeceklerini açıklamıştı.

Bu detayların üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bugün yeni bir duyuru yapıldı. Bundan sonra IBAN yoluyla ödeme talep eden işletmeler sosyal medyadan da şikayet edilebilecek.

İHBAR İKRAMİYESİ TALEP EDİLEBİLECEK

Vatandaşların ihbarı üzerine işletmeler incelenecek. Üstelik ihbarda bulunan vatandaşlara şikayetleri doğrultusunda ve talep üzerine yüzde 10 oranında ‘ihbar ikramiyesi’ ödenecek.

ŞİKAYET İÇİN PLATFORM OLUŞTURULDU

İhbarda bulunmak isteyen vatandaşlar için ihbar hattı oluşturulduğu Bakanlık tarafından duyuruldu. İhbar için şu platformlar kullanılabilecek:

Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, X (gibihbar) – DM, Instagram (gibihbar) – DM, BİP ile 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattı

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir